View Single Post
Eski 26-06-2017, 11:12   #1
arslanereli
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2014
Şehir: sakarya
Mesajlar: 142
Amatör ya da profesyonel topraksız tarım ile uğraşan herkesin faydasına

Merhaba arkadaşlar. Ben Arslan Ereli. Sakarya'da topraksız tarım ile uğraşıyorum.4 yıl önce başlayan bir merak ile 4 yıllık sıkıntıların sonucu nasipse bayramdan sonra ilk ticari ürünleri satacagiz. Bayram öncesi sözleşmemizi imzaladık büyük bir marketler zinciri ile.

Size buralara nasıl geldiğimizi, nerelerde yanlış yaptigimizi, bu işten para kazanmak isteyenlerin nasıl davranması gerektiği konusunda kendimce tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Bu işi kurmak deneyim kazanmak çok zor hele bir de yanlış adımlar işin içine girince süreç daha çok üzüyor ki dayanma gücümüz kalmıyor.

Forumda birçok kişi amatör şekilde denemeler yapıyor fakat amatörlük bir türlü üretime geçemiyor. Benim bildiğim üç dört kişi hariç ki bunlardan biri değildir benim ürün yetiştirip satan yok. Ya yöntem yanlışlığı ya yeterince dayanamam ya pazar bulamayıp ürünün elde kalması veya farklı bir sebepten binlerce lira harcadığınız tesislerimiz işlemiyor biz de pes ediyoruz.

İşte amacım ( ki kıymetli hocam 4 yıldır annemden babamdan çok aradığım desteğini hiç eksik etmeyen Kudret Hocamin teşekkürü borç bilerek ) bu işte bir şeyler yapmak isteyenlere yardımcı olmak.

arslanereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön