View Single Post
Eski 22-06-2017, 23:34   #1348
yeşilyaka
Yeni Üye
 
yeşilyaka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Herkese merhabalar,

Henüz ilk 10 sayfayı okuyabildim ama gerçekten muhteşem işler çıkarmışsınız ve benim gibi acemilere inanılmaz bir tecrübe aktarımı sağlamışsınız, hepinize çok teşekkürler.

İstanbul Kurtköy civarında bir çiftlikte toplamda 65 m2'lik kiralık bir hobi bahçem var. Bahçenin toprağı daha önce ekim dikim yapılmadığı için ve eskiden üzerinde gübre durduğu için oldukça iyi durumda.

Geçen haftasonu apar topar yükseltilmiş yataklar inşa edip bulabildiğim salatalık, cherry, sırık domates, biber, fesleğen fidelerini biraz aceleyle diktim.

Ofisten arda kalan zamanda tek başıma uğraştığım için hala yatak yapımı bitmedi .Ben de tamamını yetiştiremeyeceğim için yarısını yükseltip, kalan yarısına da damla sulama yapıp normal dikim yapmaya karar verdim.

Çok acemi olduğum için (hayatımdaki ilk sebze yetiştiricilik deneyimi) sizlere bir kaç sorum var:

1. Fide dikim zamanını çok mu kaçırdım? Bulduğum fidelerin tutma şansı sizce nedir? Ekstra gübre vs. tavsiyeniz olur mu?

2. Toprağın durumu gözüme iyi göründüğü için yataklara hiçbir katkı yapmadan tamamen bahçe toprağı kullandım. Bahçe de kiralık olduğu için çok maliyetli yatırım yapmak da istemedim açıkçası. Fakat istanbul'un son yağmurlarının ardından toprağın çatlayıp sertleştiğini gözlemledim. Gevşetmek için cocopeat, solucan kompostu gibi malzemeler şart mı?

3. 10 tane OSB levha almıştım ancak yatakları inşa ederken bahçeyi kiraladığımız çiftliğin sahipleri OSB'yi imal ederken kullanılan yapıştırıcı kimyasalların nemle birlikte mutlaka toprağa karışacağını, bunun da toprağa ve bitkilere geçip zarar vereceğini söyleyerek bu malzemeyi kullanmamın doğru olmadığını belirtti. Ancak gördüğüm kadarıyla burada da pek çoğunuz OSB kullanmışsınız. Uzun yıllardır kullananların deneyimlerini merak ediyorum.

Bahçemin planlarını ve resimlerini de ayrıca paylaşacağım. Herkese bereketli bir yaz mevsimi dilerim.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen yeşilyaka : 23-06-2017 saat 19:51
yeşilyaka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön