View Single Post
Eski 08-06-2017, 07:54   #2549
Balkondasera
Yeni Üye
 
Balkondasera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 23
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sayın Balkondasera, geri dönüş olmama nedenlerinden bazılarını Sevgili Kudret hoca açıklamış. Ama bu forumda sorulan sorunun çok fazla ilgi görmemesinin genel kabul görmüş nedenlerinden bir tanesi de soruyu destekleyecek görsel olmaması. Sorduğunuz soruyu yalnızca sizin tarifinizle zihnimizde canlandırıp hayali cevaplar üretmek yerine, varsa paylaşılan görselden hareketle cevap yazmak daha makul geliyor.




Bu yüzden sisteminizi ve bitkilerinizi görsel olarak (mümkün olduğunca detaylı bir şekilde) paylaşırsanız ve hatta bunu kendi adınıza bir başlık açarak yaparsanız daha hızlı ve daha çok geri dönüş alabileceğinize eminim.

Buna rağmen, ben size anlattıklarınızdan çıkardığım bir olumsuzluğu (bizzat tecrübe etmiş biri olarak) hemen söyleyeyim: domates pimaş boruda çok zor, hatta imkansız gibi. Zira bitki büyümeye başlayınca doğal olarak kökleri de büyüyor ve bir süre sonra (kullandığınız boru kaçlık olursa olsun) akış yolunu tıkıyor ve besin eriyiği borudaki deliklerden taşmaya başlıyor. Bu da bitkinin beslenme rejimini bozuyor ve hem verim kaybı yaşıyorsunuz ve hem de bir süre sonra bitki de ölümle yaşam arası bir noktada sıkışıp kalıyor.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Haklisiniz saniyorsam pimas boru belli bir zaman sonra tadimi kaciracak gibi suan zaten deneme asamasindayim bitkinin suda buyumesini gozlemliyorum besinceriyiklerinin nasil yapildigi vs konulari ogrenip daha sonra kati kulturde calismalar yapacagim hatta bu dediginizi hemen dikkate alip domatesleri ilk izinli gunumde kati ortama tariyip pimas boruya kivircik **** gobek dikip hem kati ortam hemde akan su kulturunde farkli iki calisma elde edecegim

Peki 2 sorum olacak

1 akan su kulturunde pimasta rahatlikla besleyecegim ne olabilir cilek **** yesillikler disinda

2. Sorum her sabah ve aksam sistemdeki ec ve ph degerlerini olcuyorum
Fakat ec de problem olmuyor ama ph degeri 7.5 lere cikiyor limon tuzi kullanarak tekrar 6.1 6.2 civarina indiriyorum fakar sabah kalkip olcme yaptigimda tekrar 7 lere cikiyor bu olay normalmidir kaya tuzunu surwkli kullanmam sebzelere zarar verirmi? Bu surekli olacakmi **** baska bir sekilde ph sabitleyici kullanmammi gerekiyor

2 soru dedim ama 3 cusu aklima geldi

Formda oduklarima gore bocek ve bit sorununa dogla **** daha organik bir yol ile nasil bir onlem alabilirim

Balkondasera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön