View Single Post
Eski 06-06-2017, 22:48   #68
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Çekirdeği oyalı karpuz tohumunu ben göndermiştim. Gönderdiklerim arasında TCM'nin kongo karpuz tohumu, birnefestoprak'ın sürmeli gibi hep yerli karpuz tohumları bulunmakta.
Çekirdeği oyalı karpuz sanırım nadide ve özel bir tür sayın Muda..16 kök var ondan..bunun nedeni de şu..o kadar çok tohum ektim; içlerinde en zorlandığım ve kayıp verdiğim türler biber ve karpuz tohumları..havalar hem sık yağışlı hem de bir sıcak bir soğuk gitti..bahsettiğiniz kapuz çeşitlerini maalesef kaybettim, ''oyalı karpuz'' haricinde..ha, bir de ''tatarlı karpuzu var bir kök..
Karpuz çekirdekleri çürüyünce ne yapsam derken ''oyalı karpuz'' çeşidini farkettim..ya onu karpuza benzetemeyip ekmemişim ya da unutmuşum..imdadıma yetişti tabi..ve karpuzlar için ayırdığım ocaklara birerli-ikişerli ondan ektim ve hiç fire vermedim..bu karpuzun hikayesini sonradan okuyup anlayınca kaybettiğim karpuz çeşitlerinin üzüntüsü azaldı tabi..tekrar teşekkürler bunu edindirdiğiniz için..tabi, ''Çanakkale yerli'' ve ''sarı karpuzu'' seneye tekrar edinmeyi isterim..

Selamlar..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön