View Single Post
Eski 29-05-2017, 00:55   #49
laputa
Ağaçsever
 
laputa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 84
Sirasi geldiginde, Ilk firsatta, (gec bile kaldik ) bocek ile mucadele icin (ve faydali bocek cekmek icin) , toprak akumulatoru gorevi de yapacak su bitkileri dikecegiz.


CİVANPERÇEMİ: kelebek çeker, yer ortucu, dinamik akumulator, yararli bocek ceker, yapraklari yenir, potasyum ve fosfor barindirir, cayi yapilir

Acı Bakla: humus yapıcı, nitrojen bagliyor, kisa omurlu, dinamik aku, yararli bocek, yer ortucu, tohumlari yenir, cicekleri guzel, fosfor veriyor.

Karakafes Otu; dinamik aku, faydali bocek cekici, yer ortucu, derin koklu, asagidan mineral ceker, potassium, phosphorus, calcium, Copper, Demir, ve Magnesium.

ve HİNDİBA, Kadife Cicegi, Güve Otu, Sinir Otu, GÜLHATMİ

hepsinin faydalarini siralayamadim ama kisa bir arastirma ile bulabilirsiniz. Yine bocekle mucadele ederken, yenebilir bitkiler secmeye calistik. Biz tazeyken yiyecegiz, solucanlar curuduklerinde.

Tum bu olan biten, topragi orman habitatina benzetmek icin toplanan gucler.

Bu sistem ile disardan gubreleme yapmadan, sadece budama ile kendine yeten ve kendi ormanlasmasini hizlandiran habitatlar yapmayi hedefliyoruz. Uzun vadede topragin artan veriminin yabani otlarla kendi kendine mucadele etmeye basladigi yaziyor kaynaklarda.


Düzenleyen laputa : 29-05-2017 saat 10:04
laputa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön