View Single Post
Eski 28-05-2017, 23:51   #47
laputa
Ağaçsever
 
laputa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 84
Hendeklerin uzerinde fide dikili olan halini cekme firsatimiz olmadi. Calisma sirasinda, aklina gelmiyormus insanin fotograf cekmek. Arkadaslarimiz yardima geldiklerinde onlar ne cektiyse o geciyor elimize.

Topraga bir miktar gubre, leonardit, dere topragi ekledikten sonra, yer ortucu olarak yonca, fig ve arpa ektik. Yesil gubre tabakasi olacak bu karisim icinde cok yillik yonca kalacak. Hasat edildiklerinde, saman ustunde (tum toprak saman kapli) curuyecekler. Toprak altinda koklerin ve ustunde yesilin curumesi, organikligi ve canliligi olusturmaya baslayacak. Saglikli topragin temellerini olusturacaklar. Birlikte ekilen calilarin, yine budama ile elde edilen kok ve yapraklari da eklenince , meyve agaclari icin uygun bir toprak elde etmis olmayi umuyoruz. Solucanlarin gelecegi gunu iple cekiyoruz.

Yonca, fig, arpayi karisik miktarda, avuc avuc serptim. Sanirim biraz fazla tohumladim. Tohumlari ektikten 4 hafta sonra simdi bir karis boyundalar, karman corman, hendek oruntusunun her yerdinen ciktilar. Sulama yapmadik. Simdilik yagan yagmur ve hendekten suzulen su yetiyor. Hendekten suzulen suyun agac koklerine destek olacak kadar birkikmesi, gollenmesi bir kac yildan once olmayacak. Hendeklere hortum ile ara ara su dolduruyoruz. Ama faydali bir eylem mi emin olamadik.


Düzenleyen laputa : 29-05-2017 saat 10:01
laputa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön