View Single Post
Eski 27-05-2017, 23:54   #50
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Bu hafta flaskteki orkidelerimi temizleyip disariya cikardim. Yaptigim islem alti lava tasi,ortasi perlit ve ustu spaghnum yosunu olacak sekilde bir karisim hazirlamakti.Bu karisimi hazirlarken American Orchid Society'nin alternatif karisim urunleri yazisina danistim (http://www.aos.org/orchids/additional-r ... iewed.aspx ).Kullandigim urunleri siralayacak olursam,

- Elimde saksi sisesi olmadigi icin kola sisesi ( 1 litrelik,ancak kucuk geldiginden 2 tane 1 litrelige ihtiyacim oldu)
-Ikea'dan dekoratif cam kutu (akvaryumda olur)
-sterilizasyon icin oksijenli su
-kola sisesine delik acmak icin raptiye ve delikleri genisletmek icin kurdan
-lava tasi,perlit,spaghnum yosunu
-basincli su puskurtucu

Once kola kutusunu bicak,raptiye ve kurdan yardimiyle orkide saksisi olacak sekilde hazirladim cunku evimde saksi yoktu. Flask kutusunu actim,icindeki agari duzgun bir sekilde temizledikten sonra yavrulari mendilin ustune koydum ve kurumalarini bekledim. Kola sisesini ve kullandigim karisimi sterilize ettikten sonra yavrulari yerlestirdim ve siseyi akvaryum kutusunun icine koydum.Nemi arttirmak icin yanina bir cay bardagi koydum ve bu kutuyu golge bir alana aldim. Bugun ikinci gunuydu.

Bu arada yazilarimin bir kismina Orchidahimsa adli yeni blogumda devam edecegim (* * * * * ORCHIDAHIMSA - Anasayfa). Agaclar forumu cok sevsemde orkide sevenlerin bu alanda boguldugunu da dusunuyorum.Cunku seven aradigi bilgiyi bulamiyordur,ayni sorular tekrar ediliyor ve NOID orkidelere karsi ilgi dusmuyor. Insanlar Migros,Ikea'da degersiz bir orkideye 100 lira vermeyi daha uygun goruyorlar ki insanlarin kendi parasi buna bir sozum olamaz. Ama orkideseverlerin gercekten bu ture ilgi duyan insanlarin bilgi silsilesi olmadan okuyabilecegi bir alani olsun istedim.Yaz tatilinde oldugum icin daha ozenli bir sekilde ilgenebiliyorum. Umarim buradan arkadaslarimi da orada gorurum, yorumlarinizi gormekse beni daha mutlu eder. Tabii yanlis anlasilmasin. Bu buradan gittigim,agaclar.net i sevmedigim anlamini asla tasimiyor. Sadece kendi kurallarimi,dusuncemi yansitabilecegim bir alaniminda olmasini istiyor olusum (ancak ailemden de vazgecemeyecegime gore hala buradayim)

Bu hafta uygulamaya basladigim bir yontemse Bitki Denetim Defteri oldu. Bu deftere hangi gun ne oranda suladigimi,bitkiler hakkindaki onemli buldugum gozlemlerimi,ozellikle yabanci forumlardan aldigim yanitlari isliyorum. Bu sayede yaptigim islerin,kendi tekniklerimin ve gozlemlerimi gorebilecegimi dusunuyorum. Bunun faydali bir etkinlik olabilecegini dusundugumden sizlere soylemek istedim.

Sevgiler


Düzenleyen Charlaux : 28-05-2017 saat 00:26
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön