View Single Post
Eski 25-05-2017, 14:30   #97
Nejat@
Yeni Üye
 
Nejat@'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Tütün, dünyanın en dayanıklı bitki virüslerinden biri olan Tütün Mozayik Virüsü taşır. Amerikada yapılan bir çalışmaya göre, enfeksiyon taşıyan bitki oranı bin bitkide 2,3 dür. Ancak, tütünün hasat edilmesi sırasında bu 2,3'lük oran çok yükseklere çıkar (virüs, bitkiden bitkiye temasla bulaşır). Tütün kullanmayın.
Kırmızı örümcek sudan hoşlanmaz. Bitkilerinize sıkça su püskürtürseniz kaybolduklarını göreceksiniz. Resimde yaprak üzerinde duran canlı, kırmızı örümcek değil, empoaska'ya benziyor: https://www.google.com.tr/search?q=e...hrome&ie=UTF-8
Mozaik virüsü konusunda size katılıyorum, bu sebepten tütün için sıcak su kullandım fakat kaynar su bu virüsü etkilermi bilmiyorum. Muhtemelen böyle bir soruna sebeb olabilir.

Kırmızı örümcek sudan hoşlanmaz demişsiniz, fakat hoşlanmıyor olmaları sonuç vermiyor. Daha önce su püskürtme ve kükürtlü su püskürtme gibi uygulamarda bulundum. O gün için yok oluyorlar ertesi günün sabağında nerde kalmıştık dercesine geri dönüyorlar.

Bu esnada ben resim paylaşmadım, kırmızı örümcek için makro çekim çok zor. Paylaşmak isterdim çok küçük olduklarından net görüntü almak mümkün olmadı. Keşke sorun kırmızı örümcek değilde ''empoaska'' olsaydı.

Nejat@ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön