View Single Post
Eski 19-05-2017, 19:32   #56
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
Sayin pria zeytin sinegi icin ne zaman ne sekilde mucadele yapacaksiniz? Tek bir fidanimiz var gecen yil 3 kiloluk tum mahsulu cope attik.vuruk zeytinleri degerlendirmenin bir yolu var mi?
Valla gözlemlerime göre zeytinlerimde güvenin çiçek nesli yok gibi..fakat sırada zeytin sineğinden önce zeytin güvesinin meyve dölü var..zeytinler saçma iriliğine geldiğinde karabiber dökülmelerini önlemem lazım..gerekli görürsem poligor atarım..

Ondan sonra zeytinler hafif yağlanmaya başladıktan sonra haziran sonlarında z. sineğini takip edeceğim..aklımda, kaolin kaplaması yapmak ile içine % 2'lik DAP gübresi ve balık kafası ile balık bağırsakları konmuş 1.5 litrelik pet şişelerden bolca asmak geçiyor..foremonlu yapışkan tuzaklardan da almayı düşünüyorum..sinek işi baya uğraştıracak beni..

Zeytin sineği mücadelesi oldukça zor..
https://www.irhaltarim.com.tr/urun/s...6li-paket/2103

Zeytin sineği sarı rengi sever diyorlar ama bir Adnan Menderes üniversitesi araştırmasında erkek sineklerin sarı ve turuncu, dişi sineklerin ise kırmızı ve siyah renkleri sevdiğini, cezbettiğini okudum..olmazsa bu renklere göre kendim ayarlayacağım..iki zeytinden birine pet assam belki başarılı olurum kitle mücadelesinde..

http://adudspace.adu.edu.tr:8080/jsp...AYA%20APAK.pdf

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön