View Single Post
Eski 18-05-2017, 22:40   #99
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bebeto016 Mesajı Göster
Syn tarku 15 gunluk ciceklenme doneminde hava durumuna gore toplamda 6-7 atim yaptik. Havanin kapali oldugu gunler atmadik...

Size şoyle bir hesap yapayim.
17 lt sirt cantasi 10 cc ilac = toplamda 60 cc eder.. ilac 400 cc sisede fiyatida 50 tl..

Bide sunu yazayim sizin tavsiye ettiginiz Dogaya ve yasama dusman hicbir yasal serifikasi olmayan yasadisi zehirli mrdiven alti ilac BAMTOS 160 TL..

benimhesabima gore 50 tl ye aldigim calipsoyu 7 yilda bitircem. Ve dogaya insana ve arilara hicbir zarari yok. Ustelik son 5 ciceklenme gunude populasyon yok denecek kadar azalmisti. Ben gelecek yil bahcede baklazinni gorcegimi dusumuyorum..


Simdi hala meyveleri manavdan almak gibi entetesan dusuncelere sahipmisiniz..!!
17 litre ile ilaç attığınıza göre 10-20 arası ağacınız var herhalde. Benim bahçemde 2000 ağaç var. Bamtosu ilk attığımda arıların öldüğünü görünce atmayı bıraktım ve sizin ağaçlarınızın 10 katı kadar ağaçtaki böcekleri elle toplayarak imha ettim. Sizin kadar ağacım olsa ilaçla falan uğraşmam ya elle toplar ya da silkeleyerek yere dökülenleri toplardım. Hobi amaçlı meyve ağaçlarıyla uğraşmak ile ticari olarak uğraşmak çok farklı. Bir armut ağacınız var ve bu ağaca 100 liralık ilaç atıp, 20 kilo armut alsanız bile, gelir gider hesabı yapmazsınız, Bahçemden armut yiyorum dersiniz. Ticari bahçelerde maalesef her şey sizin söylediğiniz gibi olmuyor. Pazara elma çıkartıp, kendim satıyorum, kendi bahçen değil mi? 25 kuruşa ver diyen bile çıkıyor. Bu tip insanlarla karşılaşınca, ağaçlara fare zehiri neden atmadım diye hayıflanıyorum.

Bamtosun tarım bakanlığı onayı yok bu doğrudur. Peki pazardan aldığınız sebze ve meyvelerde hangi ilaçların kullanıldığını biliyor musunuz? İhracattan geri dönen ürünler sizce ne oluyor?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön