Konu: Solucan
View Single Post
Eski 18-05-2017, 16:53   #76
Nejat@
Yeni Üye
 
Nejat@'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 15
Lightbulb Solucanla mücadele

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bir çok forumda gördüğüm gibi burda da solucan dostlarının sayısı, solucan madurlarından daha fazla. Fakat benim şahsi fikrim, saksıda solucan bir süre sonra saksı bitkisi için zararlı hale gelebiliyor. En azından bu konudan muzdarip bir çok kişi var. Yakın zamanda bu sorunla bende karşılaştım. Okumadığım forum kalmadı, kesin çözüm şudur diyen yok.
Toprak değişimi bence çözüm değil, bitkinin kökleri arasına gizlenmiş bir tek yumurta bile tekrar çoğalmasını sağlayacak. Ayrıca toprağını değiştirmenin mümkün olmadığı büyüklükte bir saksı düşünün, bende böyle bir saksı var ve bir dönem toprağı biraz eşeleyince onlarca solucan görüyordum. Saksıdan topladığım solucanlarla bazı deneyler yaptım.
Aspirin kesinlikle öldürüyor ama bitki için çok zararlı.
Suda bırakılmış tütün suyu ve arap sabunu bir süre faliyeti yavaşlatıyor hatta küçük solucanları öldürüyor ama kesin çözüm değil.
Doğru etkin madde içeren zira ilaç kullanımı uygun dozaj da kullanıldığında çözüm sağlıyor, fakat bitki de etkileniyor. Ben ikikez zirai ilaç kullandım. Tamamen kurtuldummu bilmiyorum ama artık solucanda görmüyorum

Nejat@ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön