View Single Post
Eski 10-05-2017, 00:18   #48
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba,
Artık 3 ay boyunca İstanbul'dayım. Orkidelerim sapasağlam yolculukları tamamladılar. Orkideleri bavulda getirmek çok zor ölürler ezilirler diye yabancı forumlarda korkutulmaya çalışıldım. Aslında benimde kendimi korkuttuğumu söylemem gerek çünkü bavulların ne kadar hoyratça atıldığını uçuş gerçekleştiren arkadaşlar şahittir. Dolayısıyla el bagajı tek orkideler için belki tek çözüm. Ancak 6 tane orkideniz be bir tane filiz kabınız olduğunda (arkadaşım getiriyor) el bagajı gibi bir seçenek eleniyor. Dolayısıyla bu yazıyı paketleme nasıl yapılmalıya ayırmak istedim. Orkidelerin yaklaşık 1 gün boyunca bavulda kaldığını düşünecek olursak oldukça tatminkar sonuçlar elde ettim. Olurda yurtdışına yolu düşüp orkide getirmek isterseniz umarım tavsiyem faydalı olur.

İlk başta orkideleri güzelce suladım ve akşamı bekledim. Sonrasında pamukla orkidenin taç bölgesine ve yaprak altlarına destek yaptım, harcın üstünü pamukla kapayıp bantladım. Daha sonrasında orkideyi gazete kağıdının üstüne koyarak rulo yaptım içini pamuk ve gazete parçasıyla doldurdum. Bantladıktan sonra üstünü bubble wrap denilen bizim patlattğımız ambalajla kapladım. Son olarak orkideleri tek tek poşete koydum ve bu poşetleride pamuk, gazete kağıdıyla doldurdum. Daha küçük olan orkidelerde daha çok pamuk, büyük olan orkidlerde daha çok gazeteyle rulolama yöntemi izledim.

Kawamoto Orchid Nursery orchid packing diye youtube da aratırsanız rulolama yönteminin daha profesyonelcesini görebilirsiniz. Benimkisi biraz aşırıya kaçan bir paketlemeydi fakat hiç kayıp yaşamadığım için mutluyum. Bir çiçek dalı kırıldı ama sağlık olsun tekrar açar )

İstanbul'da orkide maceram annemlerin sulamayı unuttuğu orkideyi canlandırmakla geçecek. Durumu biraz sevimsiz ancak bir şansı olabilir. Yaptığım işlemleri ve aldığım sonuçları buradan bildiririm.

Sevgiler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön