View Single Post
Eski 05-05-2017, 13:27   #26
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mister73 Mesajı Göster
Bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun, bol bereketli hasatlar dilerim. Dikim planınızı görünce mısırları fasulyelerin aralarına dikmenizi tavsiye ederim diyordum ama sanırım geç kaldım. Ben de bu forumda gördüm ve ilk defa bu sene deneyeceğim; kardeş bitki tabirini siz de duymuşsunuzdur belki. Hem ortamdaki azotun dengeli paylaşımı hem de mısırların fasulye için sırık vazifesi görmesi gibi faydaları varmış. Ayrıca bir dahaki sene sebze adaları şeklinde dikmeyi de düşünebilirsiniz belki; kardeş bitki mantığı o zaman daha çok işe yarıyormuş.

Bahçeniz Ankara'nın neresinde, evinize yakın mı yoksa mesafe var mı arada?

Maşallah delikanlı da çok tatlı, Allah nazardan saklasın...
sayın mister73 iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. arsamız kurtboğazı barajının karşısında ancak ben keçiören de oturuyorum ortalama 40 km kadar filan uzaklığı var. dost bitkiler konusunu epey bir araştırdım. o yüzden dikim planımı ona göre düzenlemeye çalıştım. mısırları fasulye aralarına dikecektim ancak bir arkadaş bunu tecrübe etmiş sarım oluyor ancak toplarken karışıklık oluyor o nedenle çok verimli değil demişti.

bende bu nedenden dolayı aslına bakarsanız biraz daha düzenli olması taraftarı olduğumdan dolayı böyle bir hizalamanın bahçeyi daha düzenli göstereceğini düşünmüştüm.

mısırları aynı zamanda teyzemle bahçeyi ortak kullandığımız için ayırma yeri olarak da gördüğümden böyle bir düzen planladım.
seneye inşallah pek çok türde değişiklik düşünüyorum. dediğiniz gibi ada uygulamasını bende yapıp seneye damla sulamaya geçeceğim.

bakalım hayırlısıyla bu sene güzel hasat bekliyoruz. inşallah zarar ziyan gelmez

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön