Konu: Biber
View Single Post
Eski 02-05-2017, 13:24   #1143
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brcparlakkaya Mesajı Göster
merhaba
kısa bir soru sorsam sizlere ?
Yerlitohum sitesinden bazı tohumların siparişini vereceğim. Ama bu işte acemiyim. Mesela biber tohumları için adet yazıyor. Ben meyvelitepenin yaptığı sistemle sebze yatakları şeklinde dikim yapacağım. Aslında bahçe 8 dönüm ama okadar ekim yapabileceğimi sanmıyorum. Ortalama bir dönüme yapacağım yataklar için ne kadar sipariş etmem gerekir. Tek bir yatakta karışık bitkilerde bulunacağından emin olamıyorum. Çok uzun olmazsa birde şunu sorsam. her tohum çimlenip fidelenirmi yoksa birkaç tohum mu bir tane fide verir? ****** şans onuda artık nasip diyeceğim
sayın brc mesajınızı önceden görmüş olsaydım size tam bilgi verirdim. almış olduğunuz biber tohumlarında %80-90 arası çimlenme olmakta. bu biberler için genel orandır. yerlitohum dan ben aldım ve aldıklarımda bu şekilde çimlendirler. sahibi engin bey çok samimi ne sorarsanız dürüstçe cevaplar bu konuda sorununuz olmasın. hatta benim domates tohumlarımdan 2 tanesinde çok fire olduğunu söyleyince tekrardan ücret almadan yenilerini gönderdi.

biberleri de ortalama 30-40 santim aralıklarla dikerseniz sık boğaz olmadan gelişirler. ben bu sene öyle diktim. çünkü daha önceki senelerde 20 30cm arası yapmıştım çok gelişememişlerdi. daha doğrusu bakım sorunu oluyor.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön