Konu: Kefir
View Single Post
Eski 28-04-2017, 08:32   #785
mister73
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Kefir özelinde bilemiyorum ancak, kaynatma ile süt içeriğindeki ısıya dayanıklı olmayan faydalı enzimler, bakteriler vb kaybolmakta, doğal yağlarının yapısı da değişikliğe uğramakta, çiğ sütün (hastalıktan ari olduğunun kesin olması kaydı ile) besin değeri daha yüksek olmalı.
Aynı fikirdeyim ancak çiğ sütün hastalıktan veya zararlı bakterilerden ari olup olmadığını anlamanın basit bir yolu var mı onu bilmiyorum. Dolayısıyla sağlığımızı riske atmamak adına zararlıların yanında faydalı bakteri ve organizmaları da maalesef öldürmüş oluyoruz. Belki çiğ sütü kendimiz üretiyor olsak, temizliği ve nakliyesi gibi konularda arada aracılar olmadan doğrudan tüketebiliyor olsak acaba risk ortadan kalkar mıydı?

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön