View Single Post
Eski 07-09-2007, 15:51   #24
mcege
Ağaç Dostu
 
mcege's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 112
Barbaros benim için kendimi denemem ve geliştirmem için bir deneme alanıydı. Burada kendim, hiçbir elektrikli alet kullanmadan sadece keser ve testere ile bir ahşap ev yaptım, kazma kürek kullanarak harç karmayı ve foseptik çukuruna demir döşeyip, kalıp çakmayı ve beton dökmeyi öğrendim. Zeytin fidanı dikip onların ilaçlanmasını, bakımını ve ağaçların budamasını öğrendim. Rüzgardan elektrik üreten sistemlerin kullanılabilirliğini denedim, çatıdaki su oluklarından gelen yağmur suyunu birktiren sistemi yaptım ve ne kadar su biriktiğini, bu suyun ne kadarlık kullanımla ne kadar zaman gittiğini öğrendim.

Kısacası kendi kendine yetebilen bir yaşam alanı oluşturabilir miyim, teorik olarak bildiklerim pratikte ne oluyor onları 3 yıldır deneyerek öğrendim.

Anlattıklarımdan da anlaşılacağı gibi benim asıl düşüncem bu yaşamı Karaburun'da kurmaktı. Ancak Karaburun İzmir'e 100 km. Barbaros 50 km. Karaburun' a günübirlik gidip gelmek çok zor çünkü 100 km.'lik yolu ancak 2,5 saatte gidebiliyorsun. Barbaros'a ise otobandan çıkarçıkmaz ulaşıyorsun yani 30 dakikada. 3 yıl içinde her hafta sonu bu iki noktaya gidip gelmek için harcanacak benzin masrafını hesap edersek asıl neden daha iyi anlaşılacaktır sanırım.

Ayrıca artık emekli oldum ( sadece yaş bekliyorum) ve artık İzmir'den ayrılıp sürekli olarak yaşayacağım yere gitmem gerekiyor. Ve bunun için de pek çok kriteri gözönüne almalıyım.Hastahane, eczane, postane, banka şubesi, büyük alışveriş merkezi, ilköğretim okulu ve lise, temiz hava, sessiz sakin bir ortam, herkesin birbirini tanıdığı ve selam verdiği, hem deniz kıyısı hemde dağları olan ,tarihi bir dokusu olan Karaburun benim yeni yaşamım için en ideal yer.

Tüm bunlara bağlı olarak Karaburun'da eğer bir arsa almaya karar verirseniz 300-350 m2 arsaların fiyatları 30-40,000 YTL civarlarıdır. Ancak şu anda köy statüsünde olmayan terkedilmiş iki köy var ki buralarda içinde yıkık taş evi olan 200 m2 kadar arsalar 7-8000 YTL. civarındadır. Ben de bu köylerden birinden yer alıp alt katı taş üst katı ahşap, cumbalı bir ev yapmak istiyorum. Ayrıca üzüm bağı ve zeytinlik yapmayı düşündüğüm 10-20 dönüm araziler ise bu köylere yakın yerlerde ve fiyatları oldukça uygun.

Sanırım yine çenem düştü.)
İşte böyle sevgili Hakan. Yani ben ilk etabı geçtim şimdi son noktaya hareket etmek üzereyim ve Barbaros ile artık pek ilgilenemeyeceğim, istiyorum ki orayı da benim gibi ilk adım olarak kullanacak bir arkadaş alsın, ben yine gideyim ona yardımcı olayım v.s.

Hoşçakalın.

mcege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön