View Single Post
Eski 20-04-2017, 16:02   #9
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri Mesajı Göster
Sanırım ortada bir yanlış anlama var. Sorduğunuz profesör
1.H2O2 kabuğu inceltir. demiş --> Çabuk çimlenme
2.H2O2 tohum üzerindeki patajenleri öldürür demiş. --- > Antifungal etki.

Zaten bende bu amaçlar için kullanıyorum.
Sizin düşündüğünüz gibi düşündüm. Saleri ancak %3 lük bir hidrojen peroksitin 1 litre suya 1 kaşık koyulması çok etki olmayacaktır. dedi. h2o2 iyi bir yükseltgen fakat derişiminin az olması etkisini birde bunun üstüne su ile seyreltilmesi aslına bakarsanız normal suyun üzerine serpilmesinden daha hızlı bir etkiye olmuyor. o nedenle böyle bir açıklama yapmıştım.

öldürür etkiside şu şekilde olabilirmiş: kullanmış olduğunuz %3 lük etki sadece saf suda etkili çünkü saf suyun dışındaki sularda pek çok element bir arada bulunmakta ve derişimin etkisi o yönde azalmaktaymış. o nedenle sizin kullanmış olduğunuz sistemin normal su ile kullanımından daha hızlı etki etmesi pek mümkün görünmemekte.

kullanılmaz değil ancak aslına bakarsanız beklenilen etki yüksek verimlilik göstermiyor. akşam evde %30 luk peroksitte beklettiklerimi inceleyeceğim eğer sonuç alabilirsek onun daha etkili olduğunu söyleyebilirim. lakin bu çimlenme 2 güne kadar uzarsa o halde normal sudan kesinlikle bir farkı olmayacaktır.

bunun fotoğraflarını da akşama çekmeye çalışacağım.

kolay gelsin

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön