View Single Post
Eski 20-04-2017, 14:04   #16
mmanager
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
Kayısının tabi ki gün kurusu daha makbuldür . Çekirdeği bile organik islimli şeklinde ayrı satılır.İslimleme kayısıyı kükürt buharında dayanıklı hale getirme işlemidir.Kurutma işleminden daha kolay olduğu içindir.Malatya ilinde kayısı yetiştiği için o çevrede yaşayan insanlarda kansere az rastlanmaktadır.Kayısı ve çekirdeğinin kanseri önlemede etkili olduğu bilinmektedir.Pakistan da yüksek yaylalardan birinde yaşayan insanlarda hiç kanser vakasına rastlanmamıştır.Orada yaşayan insanlar 150-160 yıl yaşamakta olduğu söyleniyor.Bakıldığı zaman yediği şeyler arasında kayısı ile ilgili şeyler gelmekteymiş.Ninelerimizin sebzeleri kurutarak kış mevsiminde yemeleri en doğru saklama yöntemi olduğuna karar verilmiştir.Bu yüzden güneşte kurutulmuşu varken kükürtlüsünü yemek bence zorunlu olmadıktan sonra tercih edilmemesi gereken bir yöntemdir.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön