View Single Post
Eski 07-04-2017, 09:45   #1340
oartuc
Ağaçsever
 
oartuc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2017
Şehir: İzmit
Mesajlar: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi civanmukti Mesajı Göster
maliyet de önemli bir unsur. sizin durumunuzda cocopeate 300 TL veriyorsunuz. böyle olunca alternatif çözümlere yönelmek de iyi olabilir. cocopeat alternatifi olarak hacim yapma amaçlı yaprak çürüntüleri olabilir. neticede bu iş hem emek hem de para gerektiren bir uğraş. doğal ve bedava olan çözümler biraz daha emek istiyor ama herkes sonuçta kendi fiyat/performans analizini yapacaktır. (cocopeatten vazgeçtiğim için daha ucuzunu araştırmadım açıkçası)

bahsettiğiniz EM'in tarihi geçmişse iade edin derim. normalde EM hafif sirkemsi ama rahatsız etmeyen ekşilikte bir kokuya sahip. bunun da altarnatifini evde kendiniz evsel sebze meyve atıklarından yapabilirsiniz. Etkin mikroorganizmalar başlığını araştırabilirsiniz ama yapım 3 aya yakın süreceği için belki bu yıla yetişmez.

bizim sebze adaları için kullanmak istediğimiz malzeme tarifi klasik tarımcılıkta henüz bilinmeyen bir yöntem olduğu için tarım ürünleri satan bir yerde topluca bulmak mümkün değil maalesef. hala insanlar deli gibi kimyasal gübre basıyorlar ve piyasada egemen yöntem hep kimyasal olarak toprak besleme, önlem alma ve mücadele etme yönünde.

selamlar.
Haklısınız,maliyet önemli bir unsur.Henüz acemi sınıfında bile olamadığım için bahçe maceram biraz karışık,o yüzden tam hazırlıklı değilim.Araştırdıkça yeni şeyler öğreniyor ve denemek istiyorum haliyle sürekli bahçe planı değişiyor.

Bahçeyi tamamen bozup yaptığım için bu sene biraz maliyetli ve yorucu oldu açıkçası ama seneye her şey çok daha kolay ve ucuz olacak ******.Sebze adalarını,etkim mikro organizmaları yeni keşfettim hazırlanacak vaktim olmadı,seneye bokashi ile kompost çalışmalarım olacak ***.

Em'nin tarihi geçmiş ama kokusu kötü olmadığı için bozulmadığını düşünüyorum ama yine de emin değilim,başka da bulamadığım için geri gönderip eldekinden de olmak istemiyorum.

Sayın brcparlakkaya

Ben karışımı tamamen meyvelitepe'nin yazılarından yola çıkarak hazırlıyorum. Aşağıdaki mesaj size ipucu olabilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yeni sebze parkındaki her biri 4 metrekare 20 ada için bir palet coco-peat temin ettim. Bir palette 288 adet var. Her adaya 12 adet koyacağım. Buna ilaveten, her adaya 2 torba klinoptilolit (umdemin), 2 çuval işlenmiş sığır gübresi, yarım kilo kemik tozu, yarım kilo odun külü, yarım kilo kükürt, yarım torba leonardit, iki avuç iz element (demir, bakır, çinko, mangan, magnezyum), kalanı da bahçe toprağı olacak. Fideler yerlerine dikildikten sonra en üste 5 santim kalınlığında keçi gübresi ve çim kırpıntısından yapılmış kompost malç olarak serilecek. Fide dikiminden önce EMA ve mikoriza takviyesi yapmayı düşünüyorum.

oartuc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön