View Single Post
Eski 07-04-2017, 09:11   #1337
civanmukti
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: Milas-Ören
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oartuc Mesajı Göster
Sayın civanmukti;

Ben acemi değil çok çok çok acemiyim aslında.

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,ben bulmakta zorluk çektiğim ürünleri gördüğümde fiyatlarına pek dikkat etmiyorum.Bir zamanlar forumda bedava dağıtılmış em'in 1 litresine 55 tl verdim mesela gelen ürünün de bozuk olup olmadığından da tam emin değilim zaten,son kullanma tarihi 2015.

Cocopeat e gelince ben bursa'daki bir firmadan 1 bloğunu (70 lt. olduğunu söylüyorlar ama ben öyle olmadığını düşünüyorum maks. 50lt) 15 tl.ye kargo ücretsiz alıyorum. Daha ucuzu varsa bende hayır demem doğrusu.

Bu tür ürünleri topluca bir arada bulabileceğim bir yere henüz rastlamadım,(Bunları yazarken aklıma yeni bir iş fikri geldi. ) hepsini bir yerde bulabilmek büyük kolaylık olurdu gerçekten.

iyi çalışmalar dilerim.
maliyet de önemli bir unsur. sizin durumunuzda cocopeate 300 TL veriyorsunuz. böyle olunca alternatif çözümlere yönelmek de iyi olabilir. cocopeat alternatifi olarak hacim yapma amaçlı yaprak çürüntüleri olabilir. neticede bu iş hem emek hem de para gerektiren bir uğraş. doğal ve bedava olan çözümler biraz daha emek istiyor ama herkes sonuçta kendi fiyat/performans analizini yapacaktır. (cocopeatten vazgeçtiğim için daha ucuzunu araştırmadım açıkçası)

bahsettiğiniz EM'in tarihi geçmişse iade edin derim. normalde EM hafif sirkemsi ama rahatsız etmeyen ekşilikte bir kokuya sahip. bunun da altarnatifini evde kendiniz evsel sebze meyve atıklarından yapabilirsiniz. Etkin mikroorganizmalar başlığını araştırabilirsiniz ama yapım 3 aya yakın süreceği için belki bu yıla yetişmez.

bizim sebze adaları için kullanmak istediğimiz malzeme tarifi klasik tarımcılıkta henüz bilinmeyen bir yöntem olduğu için tarım ürünleri satan bir yerde topluca bulmak mümkün değil maalesef. hala insanlar deli gibi kimyasal gübre basıyorlar ve piyasada egemen yöntem hep kimyasal olarak toprak besleme, önlem alma ve mücadele etme yönünde.

selamlar.

civanmukti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön