View Single Post
Eski 06-04-2017, 15:21   #1334
civanmukti
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: Milas-Ören
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oartuc Mesajı Göster
Sayın meyvelitepe;

Blogtaki ve forumdaki yazılarınızdan çok faydalandım,sizin sebze adalarınızı model alarak arka bahçemin yarısına 3,5X1 metre 4 ada yaptım yeni öğrenmeye başladığımdan karışımım sizinki kadar zengin değil ve malzeme temininde de sıkıntı yaşıyorum ve bu konuda sizden yardım rica ediyorum.

Ben her ada için 5 blok 70X5=350 litre cocopeat,1 çuval koyun gübresi,8kg. leonardit,odun külü,kükürt ve geri kalanı da toprak ile karıştırmayı düşünüyorum.

Ulaşamadığım malzemeler kemik tozu,iz element (Bu nedir?) klinoptilolit,em(Em tedarik ettim aslında ama tedarikçiden ve gönderdiği üründen emin değilim,son kullanma tarihi geçmiş ve kapağı açılmış ürün gönderdi.)

Sormak istediğim bir diğer konu ise bu malzemelerin hepsini karıştırmalımıyım yoksa katman katman mı olmalı?
merhaba siz de benim gibi acemi durumdasınız. ben de sevgili meyvelitepenin blogundan ve burdaki yazılarından bolca faydalandım. zaman zaman da doğrudan sorularımla kendisini meşgul ettim ama sağolsun sabırla bizim gibi acemilere destek veriyor.
cocopeat toplu alımda uygun olabilir ama hala perakende alımda blok başına 15-20 TL seviyelerine geliyor. bu fiyatlara ulaşmasında ana sebep malum döviz kurudur diye düşünüyorum. bunu neden yazıyorum? araştırma yapıp uygun fiyata bulduysanız bilgi isteyeceğim, yok araştırmadım diyorsanız da maliyet çalışmasını yapın diyeceğim.
kemik tozunu ben de bulamadım. internet ortamında kemik unu üreticilerine ulaşılabiliyor ama onlar da endüstriyel düzeyde tavuk üreticilerine hitap ediyorlar genellikle.
mikro element konusunda ise size gübretaşın online satış mağazasını öneririm. sıvı ve toz olmak üzere organik tarımda kullanılabilir açıklamasıyla 2 ürün var:
COMBI - 1 Kg
bu benim aldığım toz halindeki
MİCRO
buysa sıvı olan. kargo bedava fiyatlar uygun ve en önemlisi organik tarımda kullanılabilir olması. kargo konusunda henüz aceleci değiller. bana ulaşması 1 hafta kadar sürdü. ama paniğe gerek yok. illa ki geliyor.

sıvı veya toz konusunda tercih sizin. ama oranlar ve içerik biraz farklı.

umarım bir miktar faydalı olabilmişimdir. kolaylıklar dilerim.

civanmukti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön