View Single Post
Eski 04-04-2017, 11:01   #1
oartuc
Ağaçsever
 
oartuc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2017
Şehir: İzmit
Mesajlar: 36
Ayrık / Bahçe

Bahçenin bulunduğu şehir :Başiskele/Kocaeli

Bahçenin büyüklüğü :175M2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Güney/Kuzey ve batıdan her daim rüzgar alabiliyor,Ön bahçe öğleden önce arka bahçe 13:00 dan sonra sürekli güneş alıyor.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :8b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :Konut

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :Müteaahhitin çim diye diktiği ayrık otları vardı,Geçen yıl kökünü kurutmak için büyük mücadele verdim.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 2 yıl

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Kafamda bir tasarım yaptım uygulamaya geçtiğimde de araştırmalarıma göre bazı değişiklikler yaptım.,profesyonel yardım almadım.


Bakımı nasıl yapılıyor? Kendim yapıyorum

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?Bahçemi 3 parçaya böldüm Yürüyüş yolu(Çiçek ekilecek alan),Ön Bahçe (Çim ve ağaç ekili alan) Arka Bahçe (Çileklerimin ve sebzelerin olduğu alan.)

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :Yan 750 metre kare parseli de alabilirsem çocuğum için koca bir oyun ve organik sebze,meyve alanı oluşturmak.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :Şimdilik 2 Erik ağacı,2 Kiraz ağacı,130 Adet çilek fidanı,11 adedi bodur olmak üzere 16 adet Gül mevcut.Geçen sene limon ağacı da ekmiştik ama kurudu.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Kızım çok sevdiği için çileklere özellikle ayrı bir ilgim var.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : yok

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Eski tohumlardan tamamen organik sebze fideleri yetiştiriyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Sulamayı şebeke suyundan yapıyorum,dinlendirilmiş suyun bitkiye olumlu etkilerini araştırıyorum bu sebeple bahçemde uygun bir yere depo koymak istiyorum.Komşularım 6 metreden tulumba ile su alıyorlar,duvarı yıkmak zorunda kalmasam ben de yapmak istiyorum aslında.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :Damlama sulama kullanıyorum.

Toprak özellikleri :Bahçemin kendi toprağı killi çamurumsu bir toprak,harfiyat artıklarını büyük ölçüde temizledim ve bu sene 3 kamyon milli toprak ve humuslu toprak attırdım.

Kompost yapıyor musunuz? :Kompost yapmıyorum ancak fakat bokashi kovası arayışı içerisindeyim,bulursam kesinlikle yapacağım.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :Daha yeni başladım,mutlaka olmuştur ancak henüz fark etmemişimdir,derken aklıma geldi.Tohumları erken ektiğim için boyunlarını biraz büktüler,birazını kaybettim.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :Ayrık otlarını kurutmak için geçen sene kullandım fakat bitkiler üzerinde hiç bir zirai ilaç kullanmadım,kulanmayı düşünmüyorum.

Bahçeniz organik mi? :Organik olduğunu düşünüyorum

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Solucan gübresi ve koyun Gübresi kullanıyorum.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :yok.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :Damlama.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :Bahçemin her yeri bahçe duvarı ile çevrili.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Hayatımda ilk defa geçen sene hanımın teşvikiyle toprak ile uğraştım o çabuk pes etti ama benim çok hoşuma gitti,iyi ki başlamışım.

Tetanoz aşısı oldunuz mu? :Hayır.

Eklenen Resimler
    
oartuc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön