View Single Post
Eski 01-04-2017, 08:29   #756
lusoari
Ağaç Dostu
 
lusoari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,490
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist Mesajı Göster
Ve nihayet bu bitkiyi Türkiye'de yetiştiren birisini buldum! Güle güle büyütün. Ne zaman çiçek açıp tohum veriyor acaba?
Sevgili hobiciakvarist, beğendiğinize çok sevindim.
Cennet kuşu bitkisini buradaki çiçekçilerin birinden almıştım 6-7 yaşlarında şuanda ama ilk aldığımda Hollanda'dan ithal olarak gelmişti ve daha çok yavruydu alır almaz saksısını değiştirip orta boy bir saksıya diktim ortalama iki sene o saksıda kaldıktan sonra kökleri saksıyı patlattı, (bu bitkinin inanılmaz bir kök yapısı var köklerini temizleyip seyreltmek neredeyse imkansız çok kalın ve sulu oldukları için çıt diye kırılıyorlar) ve en büyük boy saksıya diktim ve olanlar oldu bitkim daha da azmanlaşıp ilk çiçeğini açtı.
Aldığımda bir yaşında olduğunu var sayarsak ilk çiçeğini 3 yaşında açtı diyebilirim.
Artık her sene düzenli olarak çiçek açıyor. Bakımı çok kolay ekstra birşeyler yapmıyorum suyu ve güneşi seviyor, havalar iyice ısınıncada bahçeye çıkartık yarı gölge konumdaki yerini alıyor, mayıs ayı gibide toprağına yanmış koyun gübresi karıştırıyorum bir parça hepsi bu.
Piyasada satılan sıvı, granül besinler bu canavara pek etki etmiyor, çiçeğe en güzel teşviği koyun gübresiyle oluyor bence. Bu zamana kadar her sene çiçek açtı ama tohum hiç alamadım.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön