View Single Post
Eski 28-03-2017, 19:57   #47
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Ben, doku kültürü laboratuvarımda ağırlıklı olarak GroLux floresan kullanıyorum. Doktora yaptığım bölümde bir adet PAR (Photo Sentetic Active Radiotion) ölçümü yapan cihaz vardı. Gün ışığı ve GroLux floresan lambalarının PAR değerlerini ölçmüştük. GroLux floresan lambanın PAR değeri, yaklaşık iki kat daha büyüktü.
Merhaba sn. Doku Kültürcü,
Öncelikle yorumunuz hem size hem paylaşımda bulunan diğer arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Umarım Orkide bölümü bir gün Hoya, Bonsai başlığı gibi olacak. En azından umudum, heveslendirmeye çalışmamın sebebi bu

Ürünü kullanmaya devam ettiğiniz için sanıyorum fazla ışık olması daha avantajlı. Ya da bu avantajı hangi renk ışığın ne kadar verildiği mi sağlıyor bilmiyorum. Aynı şekilde LEdlerin ne gibi artısı zararı olabileceğine dair bir fikrim yok. Tek bilgim son zamanlarda florasana rakip olması ve 10 yıl civarında ömrü olması. En azından şimdilik orkidelerim seviyor gibi ama ne sağlıyor daha önceki medsjlarımda belirttiğim gibi anlamak zor (probiyotik, nem, ışık her tür kombinasyon). Ama filizlerde gelişme için oldukça faydalı çıkması evet beni şaşırttı. Çünkü o kadar detayına kadar incelememiştim ve yazıyı yazana kadar da o kadar detaylı okumaadım ancak en fazla büyüme zaten filizlerde olmuştu.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön