View Single Post
Eski 28-03-2017, 13:13   #1330
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Fidanlığımda öncelikli tüm işlerim bitti..zeytinler budandı, nergis çiçekleri kesilip gönderildi, nergis tavalarının otu alındı, zeytin dalları yakılmak üzere toplandı..sıra geldi sebze bahçesini hazırlamaya..
Dün köyden dönerken, kafadengi bi dosta sebze ekeceğim yeri gösterdim..anahtarı bıraktım..evvelki gece baya bi yağmur yağdığı için üç dört gün sonra büyük traktörün çapa makinasıyla önce toprağın üstünde yıllardan beri motorlu tırpanla biçtiğim otları yüzeysel olarak kıyacak..daha sonra da 40 santim kadar çapayı salarak otlarla birlikte iki üç kez git gel yaparak toprağı iyice kabartacak..
Çok çok yorgunun..budama vs işler çok yordu..şöyle bi 5-6 gün dinleneyim; gideceğim sebze ekeceğim tarhları hazırlamaya..
Ben tüm tohumları direkt kendi yerlerine ekeceğim.. köyde 5-10 gün kalıp, sulayıp ve takip edip çıkmalarını bekliyeceğim..ardından da damla sulama işini hallederim..
Sebze ekeceğim yer dolgu mil..gayet süzek..hayvan gübresi falan kullanmayı düşünmüyorum..çünkü yıllardan beri hiçbirşey ekilmedi..zaten solucan kaynıyor toprak..sadece Doktor Tarsa'nın organik deniz yosunu kullanacağım gibi..
Hazırlıklar bitince bi sayfa açıp resimleri paylaşırım inşallah..tüm doğa tutkunlarına selam ve saygılar


Düzenleyen pria : 30-03-2017 saat 00:39
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön