View Single Post
Eski 28-03-2017, 08:46   #140
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Bir inteksisit olarak orkidelerde de kullanılabilirliğini merak etmedim değil doğrusu. Hele ki son zamanlarda bitkiler için bile probiyotik takviyesi gündemdeyken (Inocucor olması lazım isminin ve pek çok çeşit bitkide kullanılabiliyordu). Burada da ilk sayfalarda bu konuya değinilmiş ki faydalı bakterilerin önemi bence gerçekten büyük.

Neem yağının orkidelerde kullandığını biliyorum. Aynı zamanda Bayer in genel olarak ağaç ürünleri de benzer dozlarda uygulanıyor Amerika'da. Mesela benim kullandığım Bayer'in Rose and Flower (marka ismini sırf içerik hakkında yorumda bulunabilecek arkadaşların anlamlandırması niyetiyle yaızyorum) aynı oranda kullandım. Genel olarak aldığım duyumlar hep bu yöndeydi. Tabii bahsettiğim firmalar Amerika'da.

Benim nacizane görüşüm ne kadar temiz içerikli olsa da kimyasal ürünleri ancak gerektiğinde kullanmak. Çünkü kendi orkidemdeki hastalığın seyrini probiyotik ürünlerinde değiştirdiğini gözlemleyebildim. Tabii bu konunun ne uzmanıyım ne de orkideler dışında bir deneyimim oldu ancak ilgilenen arkadaşlar için hem duyumlarımı paylaşmak istedim hem bu ürünün orkidelerde kullanılabilirliği üzerine görüş almak.

Sevgiler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön