View Single Post
Eski 28-03-2017, 01:26   #234
ziyakoray
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-02-2017
Şehir: antalya
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın Ziyakoray; ilk olarak bitkilerinizde azot ve potasyum eksikliği mevcut... Besine ihtiyaçları var...

Azot eksikliğinde yaprağın rengi önce soluk yeşil, daha sonra sarımsı solgun yeşil alır. Potasyum eksikliği belirtileri fide döneminden başlayarak gelişme döneminin tümünde kendini gösterir. Yaprakların uç ve kenar kısımlarında şerit halinde sarımsı yeşil şeklinde renk açılması, daha sonra bu renk açılması yaprağın damarlarına doğru ilerler.


Ayrıca benim gözlemlerime göre kırmızı örümcek saldırısı da mevcut gibi...
Sn. dongyul ilginiz için teşekkürler öncelikle;



tüm yaprak altlarını dikkatle inceledim gözle görülebilecek boyutta kırmızı örümcek göremedim.
fideleri tohumdan küçük pet bardaklarda torfta çimlendirdim. (tohumlar 24 şubatta ekildi) çimlenme zamanında beri sulama suyuna haftada bir sıvı solucan gübresi katıyorum 1/50 oranla.
yaklaşık 10 gün önce toprağın üstüne 1 yemek kaşığı yanmış keçi gübresi ekleyerek çok derine inmeden yüzeysel karıştırdım. sanıyorum köklere zarar verdim? ( taze çıkan yapraklarda kıvrılma ve gevreklik bundan sonra başladı.)

sulama; az önce daha büyük pek bardaklara topraklarını bozmadan geçirmek istedim. gördüğüm 2 gün önce sulanmasına rağmen topraklarının dip kısımları aşırı ıslak. Fazla su kesinlikle tahliye olmamış. :S

sabah erken saatlerde balkona çıkartıyorum, öğleden sonra yaklaşık 5 saat boyunca güneş altındalar. akşamları içerideler.

bu uygulamalarım sebep olmuş olabilir mi? az sulama ve direk güneşten kaçınma çözüm olabilir mi?

havaların ısınmasıyla 15ltlik saksılara geçireceğim. o zamana kadar elimdeki keçi gübresi ve sıvı solucan gübresiyle besin ihtiyaçlarını (belirttiğiniz azot ve potasyum) giderebilir miyim?

ziyakoray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön