Konu: Torf (Turba)
View Single Post
Eski 18-03-2017, 23:33   #34
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
@ Pirlede, A101 mağazalarında 10 lt. torf 2,25 tl. ve elinizdekinden kötü olacağını sanmıyorum. Torf herhangi bir besin öğesi içermez, organik - lifli yapıda olduğu, zararlı hastalık börtü böcek içermediği için her türlü bitkiyi yetiştirmede kullanılır. Yani verimsiz dediğiniz toprağın bitkileri besleme açısından faydası olacaktır. Ama tohumların kolayca çatlayıp kök salması için su ve neme ihtiyacı olacağından torf burada işe yarayacak. Direk toprağa ekseniz de olur tohumları ancak torfa ekilenlere göre gün yüzünü görme ve gelişme oranı düşecektir.

Torfa bulabilirseniz ekleyeceğiniz perlit, oran daha da artacaktır. Ama elimizde torf ve toprak var derseniz önerim; viyollerin altını iyice yanmış hayvan gübresi ile toprağı karıştırarak doldurun. Aslında torfuda alttaki karışıma ekleseniz iyi olur ancak sanırım dokuz lt. lik torf (ki ancak bir kilo eder) pek yaraya merhem olacağa benzemiyor. Alttaki gübre toprak karışımının üzerine koyacağınız bir parmak kalınlığındaki torfun içine de ekeceğiniz tohumları korsunuz.

Ama imkanınız varsa üstte yazdığım gibi A101 deki torfa bakın, çok kaliteli olmasa da (marketlerde satılanlar genelde un gibi elenmiş olmuyor ve hafiften topaklı kalıyor) işinizi rahatlıkla görecektir.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön