View Single Post
Eski 16-03-2017, 23:30   #115
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi keopstr Mesajı Göster
tohum elde etmek için bir kaç deneme yaptım bakalım...Olgunlaşma süresi ni belirleyen özel bir şey varmı?
Sn.keopstr,

Sitede de defalarca belirtildiği üzere maaleeef Noid'lar hakkında bilgi öğrenmek oldukça zordur; ancak genelleme yapabilir ki genelleme yaparken tamamen genelden uzak bir orkide olup olmadığını bilemezsiniz.

Laborutuvar koşulları dışında tohumdan orkide yetiştirmek imkansıza çok yakın birşeydir. Bunu geçtim elinizdeki Noid orkidelerinin genetiklerinin üremeye elverip elvermediğini bile bilmiyoruz. Orkidelerde infertilite isimli orkidelerde bile olabilirken bu oran Noidlarda daha yüksek oluyor çünkü birnevi akraba evliliğine benziyor bu iş (Tanımsız orkideler için)

Biraz sert konuşmuş olabilirim ama piyango sizin sorunuza çıktı çünkü maalesef tohum konusunu tanımsız orkideler üzerinden yapmak hem çok zor hem bunu kolayca sağlayabilecek bir yapı Amerika ve Avrupa'daki gibi güçlü değil. İki tane tanımlı orkideniz olur (tanımlı olarak aldığınız yoksa benim orkidem şuna benziyor demekle maalesef yine orkide tanımlayamayız) o zaman bu orkidelerin genetik detayları incelenir ve ihtimaller üzerine yorum yapılır. Ama şu an dediğim gibi Türkiye'de böyle bir ihtimal amatör işi olarak oldukça zor.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön