View Single Post
Eski 10-03-2017, 22:01   #64
acar35
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi crzysscrckr Mesajı Göster
Merhabalar,

Kardeşimle birlikte, 30'lu yaşlarına yeni girmiş iki aile olarak şehir hayatından bıkmamız ve "emekliliğe 30 sene var, çoluk çocuk yeşille iç içe büyüsün" hevesiyle ortak bir girişimde bulunalım istiyoruz. İstanbul il sınırları içerisinde Tepeören/Üvezli civarlarında yaklaşık 3.000 m2 tarla satın alıp, duvarla çevirip, 100m2'lik kısmına iki aile için ikiz dubleks ev, yaklaşık 1.000 m2'lik kısmına sera ve yine yaklaşık 1.000 m2'lik kısmına kümes/ağıl vb. yapmak ve 365 gün bizzat orada yaşamak istiyoruz.

1- Öncelikle, yukarıdaki plan doğrultusunda söz konusu yapıları inşa etme hususunda sıkıntı olur mu? Göstermelik ağaç dikip arada kafa dinlemelik ev yapma değil, bilakis arazinin neredeyse tamamını tarımsal faaliyette kullanacağız. Bu durum bina izni vs hususlarında yararı olur mu?

2- Baktığımız arazilerin çoğunluğu doğrudan yol kenarı, ama mevcut yola sınırı 25 metrenin altında olursa sıkıntı olur mu?

3- Su, elektrik ve hatta doğal gaz "mevcut" diye pazarlama yapan arazi sahiplerinin boş tarlaya bu imkanları getirmiş olma ihtimali nedir? Biz araziyi aldığımızda eksik olan altyapıyı tamamlama imkanımız var mıdır?

4- Arazi satın almadan bilgi alabileceğimiz yetkili makam tavsiyeniz var mıdır? Belirli bir arazi olmadan da bilgi verebilirler mi? Takdir edersiniz ki İstanbul gibi bir yerde küçük bir tarla bile servet değerinde olduğu için parayı gömmeden isteklerini garantilemek istiyor insan.

5- Son olarak da, her şeyin olumlu olması ve plan dahilinde gitmesi durumunda, bürokratik işlemler yaklaşık olarak ne kadar sürer? Yani araziyi satın almamız ile duvar ve binaları dikmemiz arasında yaklaşık ne kadar bir zaman dilimi olur sizce?

Çok soru sorduğum için şimdiden kusura bakmayın, cevap verirseniz çok sevinirim.
Alacağınız yeri tarımsal amaçlı yapılar yapacağınızı belirttiğinize göre bunun için tarım il ilçe müdürlüklerine başvurduğunuzda bilgi alırsınız.her bölgenin farklı izinleri olduğu için kesin birşey buradan söylenemez.kadastrol yola cepheniz 25m altında olmamalı.yerinize yakınsa elektrik su almak kolay.ancak;size hertürlü olanağın hazır olduğunu iddia eden komisyoculara güvenmeyin.su havzası sitalanı bölgelerinden yer satarlar çivi çakmak yasak.tarım bakanlığı sürekli valiliklete yazı yazarak kaçak yapılara izin vermemesi uyarısı yaptığı için işi sıkı tutuyorlar.bizde tarım bakanlığını sürekli uyarıyoruz tabi..tarım alanlarına tatil için yer yapmayınız efendim.aletlerimi koyacağım küçük bir ahşap veya prefabrik yapı derseniz valilikteki kurula bağlı.bazı bölgelerde izin veriyorlar

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acar35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön