View Single Post
Eski 04-03-2017, 22:24   #2886
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sirinem Mesajı Göster
Ben yeni yeni orkideler merak saldım. Yaklaşık 20 gündür bu forumu talan ettim. Dillerini daha iyi anlayabilmek için.öyle zarifler ki insan bakmaya doyamıyor. Farklı türleri araştırırken buldum kendimi. Şuan 6 çiçeğim var.Çiçekçilerden aldım toprağı ama şöyle yaptım kendimde bazı kabuklar ekledim içine.Marketlerdekileri genelde kimse önermemiş o yüzden seracılar daha makul geldi.inşallah güzel gelir çiçeklerime. Bir de toz bir vitamin verdiler suya karıştırılan onuda kullanıyorum. Her çiçekçi başka birşey söylüyor ve bir öncekinin söylediklerini beğenmiyor 😂😂 Tıpkı saç kesimine gittiğimiz kuaförler gibiler.Bu işin içine girince anladım tabi.
Evde kullandığımız buhar makinesini ev ortamını nemlendirmek için kızım doğduğunda almıştım. şimdi çiçekler için kullanıyorum.çiçeklerimden özellikle birisi sanırım yerini ve ev içindeki ortamı çok sevdi çünkü 2 çiçekli dalı varken alttan bir dal daha patlatmış. Görünce nasıl sevindiğimı tahmin edersiniz 😍Yalnız şuan çözmeye çalıştığım bir konu daha var .çiçeklerinden birinde kökte küf gibi birşey gördüm. Okuduklarimdan hareketle ortamın havalanması gerektiği yazıyor bende sık sık hava almalarını sağlıyorum. Neden olduğunu henüz çözemedim. Çok az bir kısımda. Ayrıca saksıları küçük delikler açtım köklerin hava alması için. Son olarak yapmam gereken şey oksijenli su.Hava köklerinden bazıları sönmüş buna engel olmak için ne yapabilirim. Ne kadar çok yazmışım. Çiçeklerden sohbet edebilecek birilerinin olması çok güzel .Bahsettiğiniz siteleride inceleyeceğim.Tekrar teşekkür ederim .
Sn.sirinem,

Saniyorum icerigi yeni olan sorular soruldukca uyelerde cevaplamaktan bikmazlar. Onu gectim bilgiler uzerinden sorular beni sevindiriyor cunku biraz okunmasi ogrenilmesi orkide ve bitkiler icin onemli bir konu.

Turkiye'deki cicekciler icin konusmak gerekirse (sn.Ziya Soner Bey gibi nadir isimleri isin disinda tutarak) marketten cok ayri bir performans beklemeyin. Cunku orada 100-150 liraya satilan orkideleri ben size 20-30 liraya yaparim;sizde yaparsiniz. Gidin yapi marketine alin 10-20 liraya bir orkide;kurdele takin ustune boncuk yerlestirin cicekcilerin yaptigi bu. Sn. Ziya Soner'in yetistirdigi orkideler, Ebay ve bigleaforchids'in flasklari gercek orkideye alternatiftir. Ebaydeki Tayland bazli saticilar ve bigleaforchids urunleri sertifikali bir sekilde yolluyorlar (yani tarim bakanliginin aradigi sertifikayla)

Ilgilisi icin Flasks : Big Leaf Orchids, Fragrant and Novelty Phalaenopsis. Flaskler tabii paylasmadan alinamazlar cunku 200 dolar bir fiyat icinde 30 tane orkide. 3 arkadas toplanacak bir adrese gelecek ve alinacak.

Kokte kuf gorduyseniz o bitkinizi ayri bir mekana almanizi tavsiye ederim,ama fotografini cekip yorumlamakta fayda var. Bitki kotuye gidiyorsa fungicide sart olabilir fakat ilk tavsiyem oksijenli su karisimini kullanmaniz olacak (eczanelerde cok ucuza bulabileceginiz bir urun). Ben kendi basligimda hastalikla alakali bir link paylasmistim incelemenizi tavsiye ederim. Bir bitkimi fungal hastaliktan kaybettigim icin biliyorum bakim fungal hastaliklarda pek kolay bir care olmuyor. Iyi bir bakimda bile fungal hastalik gorebiliyorsunuz cunku bakim belli bir noktaya kadar hastaliklardan korur (iyi bir bakim her zaman icin en iyisidir) Tabii herkes icin tekrar ediyorum fotografsiz bir tani konulanamaz,her kotuleyen bitki hasta olmayabilir sizin nasil baktiginizda onemli bir konu.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön