View Single Post
Eski 04-03-2017, 17:47   #2885
Sirinem
Yeni Üye
 
Sirinem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2016
Şehir: Bursa
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Ne demek. Forumdaki önerileri okuyup kendi bütçenize uygun bir şekilde sağlığı sağlayabilirsiniz (ev tipi nemlendirici ve bitki ışığı). Tabii şu an paket harç kullandıysanız orkidenize pek bir fayda sağlamamışsınızdır çünkü çok dengeli ve uzun süreli olduğunu düşünmüyorum. Spaghnum yosunu nemlendiriciyle kullanırsanız bir tık daha çalışılması kolay ama yine spaghnum dışındaki ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim.

Yahu 10 liralık orkide için 100 liralik fatura çıkarttınız diyorsunuz biliyorum; o zaman haydi sizi Ebay sitesine alalım ve faturanıza bir 100 lira daha ekleyelim. taylandlı satıcılar fiyatlara sertifikalarıda ekliyor dolayısıyla 2 hafta içinde kavuşmuş olursunuz. Kimseye alın almam demek ne haddime ancak hobi olarak orkideleri düşünüyorsanız koleksiyon geliştirmek kimseye zarar vermez aksine çok daha zevkli kılıyor bence çiçek kalitesinde.
Ben yeni yeni orkideler merak saldım. Yaklaşık 20 gündür bu forumu talan ettim. Dillerini daha iyi anlayabilmek için.öyle zarifler ki insan bakmaya doyamıyor. Farklı türleri araştırırken buldum kendimi. Şuan 6 çiçeğim var.Çiçekçilerden aldım toprağı ama şöyle yaptım kendimde bazı kabuklar ekledim içine.Marketlerdekileri genelde kimse önermemiş o yüzden seracılar daha makul geldi.inşallah güzel gelir çiçeklerime. Bir de toz bir vitamin verdiler suya karıştırılan onuda kullanıyorum. Her çiçekçi başka birşey söylüyor ve bir öncekinin söylediklerini beğenmiyor 😂😂 Tıpkı saç kesimine gittiğimiz kuaförler gibiler.Bu işin içine girince anladım tabi.
Evde kullandığımız buhar makinesini ev ortamını nemlendirmek için kızım doğduğunda almıştım. şimdi çiçekler için kullanıyorum.çiçeklerimden özellikle birisi sanırım yerini ve ev içindeki ortamı çok sevdi çünkü 2 çiçekli dalı varken alttan bir dal daha patlatmış. Görünce nasıl sevindiğimı tahmin edersiniz 😍Yalnız şuan çözmeye çalıştığım bir konu daha var .çiçeklerinden birinde kökte küf gibi birşey gördüm. Okuduklarimdan hareketle ortamın havalanması gerektiği yazıyor bende sık sık hava almalarını sağlıyorum. Neden olduğunu henüz çözemedim. Çok az bir kısımda. Ayrıca saksıları küçük delikler açtım köklerin hava alması için. Son olarak yapmam gereken şey oksijenli su.Hava köklerinden bazıları sönmüş buna engel olmak için ne yapabilirim. Ne kadar çok yazmışım. Çiçeklerden sohbet edebilecek birilerinin olması çok güzel .Bahsettiğiniz siteleride inceleyeceğim.Tekrar teşekkür ederim .

Sirinem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön