View Single Post
Eski 17-02-2017, 01:33   #173
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Siz, üyeliğinizin iptalini istedikten sonra geri mi geldiniz?

çemkirmek (I)
Karşı gelmek, sert cevap vermek. ( Derleme Sözlüğü c: 3 )test

Burda birbirimizin yüzüne bakarak, yüz ifadesini, duygularını anlayarak konuşamayacağımıza göre, aşağıdaki gibi bütün cümleyi büyük harfle yazana çemkiren, yaptığı işe de çemkirmek denir. Bu durumda çemkirmek, bağırıp çağırmak anlamında da pek ala kullanılır.

Alıntı:
ÜYELİĞİMİN İPTALİ İÇİN MESAJ ATTIM. bİR AN ÖNCE SONLANDIRILIRSA ÇOK SEVİNİRİM.
Tohum yetiştirmek belli bir metodoloji gerektiren, disiplin ve sabır isteyen bir iş. Bu böyle olunca, işin tadı kaçıyor filan da değil. Ciddiyetten ölmüyoruz, aksine herkesin oldukça eğlenerek ve mutlu olarak bu işi yaptığını düşünüyorum. Burda düzenli şekilde tohum alışverişi yapan kimsenin de bu işin kurallı olmasından yakındığını görmedim. Bir konu hakkında sorun olduğu düşünülüyorsa, bu zaten her sene konuşuluyor. Herkes fikrini söylüyor, bunlar değerlendiriliyor ve uygulamada en az sorun çıkaracak ve en etkili olacak çözüm bulunuyor. Biz de belirlenen şekliyle kurallara uyarak etkinliğe katılıyoruz.

Kurallar en az insanlar kadar önemli. Ben bu etkinliğe, formatını ve kurallarını benimsediğim için katılıyorum. Bu kurallar olmadığı takdirde, hem karmaşa çıkar hem tohum tasnifinde ve kataloglanmasında büyük sorunlar olur hem de insanların birbiri arasında bu sefer şimdi sizin aklınıza gelmeyen bir sürü tartışma yaşanır.

Etkinliği yürüten kişiler, tek tek gelecek özel tohum talepleriyle uğraşmak zorunda da değil. Burda tohum paylaşanlar ya hobi bahçecisi ya da benim gibi küçük çiftçi. Yeri gelir herkese yetemeyecek kadar tohum olur elimizde yeri gelir daha önce söylediğim gibi sizin tecrübeniz gereği yetiştiremeyeceğinizi düşündüğüm bir tohumu başkasına gönderirim. Tohum çoğaldıktan sonra takip eden senede bir başkasından temin edersiniz. Aynısını başkası da bana yapabilir.

Talepte bulunup foruma uğramamak yetmediği gibi adresini dahi doğru yazamayacak kadar gelişi güzel iş yapan bir üye de bu etkinliğe katılmasın çünkü zaten konuyla ilgilenmiyor ve çok büyük ihtimalle de hiçbir zaman tohumları yetiştirip burda paylaşmayacak. Hata olabilir, insan dalgınlık da yapabilir ama bunun üstüne kendi yaptığı hatayı kabul edip düzeltmeye çalışmak yerine karşıdakini suçlamak da kabul edilebilir bir davranış değil.

Benim size bir de tavsiyem olacak. Bitmemiş cümlenin içinde nokta kullanılmaz. Ne dediğiniz zor anlaşılıyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslama1994 Mesajı Göster
Bana göre. Yanlış yapıyorsunuz. Yeni üyelere Tolerans gösterip özel mesaj ile tohum alabilmek için neler yapması gerektiği anlatan. Yeni üyeler bilmedikleri için. Tohum gelmeyince hayal kırıklığına uğruyor. Unutmayın. Kurallar insanlardan değerli değildir. Son olarakta kimse bir başkasına hakaret etme rencide etme hakkına sahip değildir. Çemkirme ne? Çemkiren nedir?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön