View Single Post
Eski 17-02-2017, 01:00   #171
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslama1994 Mesajı Göster
Bana göre. Yanlış yapıyorsunuz. Yeni üyelere Tolerans gösterip özel mesaj ile tohum alabilmek için neler yapması gerektiği anlatan. Yeni üyeler bilmedikleri için. Tohum gelmeyince hayal kırıklığına uğruyor. Unutmayın. Kurallar insanlardan değerli değildir. Son olarakta kimse bir başkasına hakaret etme rencide etme hakkına sahip değildir. Çemkirme ne? Çemkiren nedir?
Kural ve insana verilen deger ne alaka. Su son mesajlara baktim da, insaf. Bu etkinlik isinde emek harcayanlar ucretli isci olsa dahi bunlari yazmak abes kacar, kaldi ki gonullu yapiliyor ve kac yildir bu cati altinda el degistiren tohumlarin haddi hesabi yok. Sanki agaclar net bir sirket, muduru var, calisanlari var... yok oyle bir sey. Her yil yasanan deneyimler, etkinlikte aktif gorev alanlar ve cok sayida tohum paylasanlarla birlikte degerlendirilip sonraki yilin kurallari belirlenir ki bu etkinlik devam edebilsin.

Niyet okuz altinda buzagi aramaksa arayan bulur, ne diyim.

Bir misal vereyim. Gecen gun uyelerden sn. telato benden talep ettigi bir cesidin tohumlarinin akibetini sordu, ulasmamis kendisine, gonderdigimi biliyorum, bir sekilde karismis bir yere, yeniden gondermemi ister misin diye sordum, yok, bu yil kismet degilmis, seneye beklerim dedi, iyi dedim. Ne o bunu soz konusu yapti, tohumum nerde, nereye karisti, ner de de nerde, aman benim fransiz kabagim nerde; ne de ben. Olur, insanlik halidir, duser, baska zarfa girer vs.

Bunun gibi daha baska ornekler de muhtemelen vardir bilmedigimiz, belki de yoktur. Sayet varsa, bilmememizin nedeni yalnizca sagduyu. Binlerce cesit, sayisiz tohum el degistirirken, bu cesitler dort bir yanda varliklarini surdurecekken birkac kucuk aksiligin onemi yok. Onemli olan neyin olmadigi degil, nelerin oldugu ve bu olan seylerin ne kadar guzel oldugu, ne kadar anlamli oldugu, ne kadar ozverili oldugu...

ustelik bunca emekle karsilastirilan seye bakin, zor gelip okunmamis bir sayfa yazi veya cok onemsendigi icin yazilmamis bir isim veya adres... hal boyleyken yapilan ne, her seye ragmen gosterilen caba, ulasma ve gonderebilme niyeti. Bu iyi niyete verilen karsilik da buyuk puntolarla yazilmis fevri, bana gore anlamsiz bir cikis talebi ve sizin de arkasindan gelen kural ve insanlik degerlerinden dem vuran ve idrak edemedigim mesajiniz. Aralarda da tezcanli birnefestoprak'in cikislari, meyvelitepe'nin sabirli aciklamalari ve aslinda vakit gec oldu, iyi geceler arkadaslar...

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön