View Single Post
Eski 15-02-2017, 11:18   #773
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Kışın içeri alınsada sürekli içerde kalması bu tür için uygun değil. Klima ve kalorifer kötü etkiler. Bitkilere sadece sağlığı yerindeyse gübre veriyoruz.
Yer değişikliği çok veya az sulama da yaprak dökülmesine neden olabilir. Yan dalların ucundan biraz kırarak canlı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ölü dalları çanlandırma imkanı yok malesef. Hazır bonsailerde toprak karışımı yerine sadece yosun bulunuyor o nedenle aşırı sulama köklerini çürütüyor.

Kolay gelsin...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi N-Zelkova Mesajı Göster
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Türünün zelkova olduğunu bildiğim 8 aya önce hediye gelen çok sevdiğim bir bonsaim var. Fakat resimlerde gördüğünüz gibi tüm yaprakları yavaş yavaş (2-3 aylık bir sürede) kuruyup döküldü. Ağacım ofis ortamında duruyor bende klimadan etkilendi sandım fısfıs ile yapraklarını nemlendirdim ama nafile sonuç olarak tek tek tüm yapraklar gitti. Forumunuzu detaylı bir şekilde okuyorum son kanaatim suyunun fazla geldiği (haftada 2 kere suluyorum genel olarak). Köklerinin çürüme ihtimaline karşı 10 gün önce sıvı gübre verdim inşaallah yanlış yapmadım. Bu arada siz sormadan saksının drenaj delikleri var ve 4 ay önce yeri değişti ama ofiste aynı tarz odada ışığı ve yeri öncekinin aynısı. Ayrıca geldiğinden beri ana gövdeden yeni filizler vermeye devam ediyor. Size sorularım;

1-Yeni çıkan filizler neden hep ana gövdeden çıkıyor bu 2. kalın yan dalların öldüğünü mü gösterir? Bonsainin genel şeklini koruması için yan dalları kurtarmanın ihtimali var mı?

2-Zelkovaya genelde dışarı bitkisi deniliyor içeride tutarak hata mı yapıyorum? İçeride bakmak imkansız mı?

3- Genel olarak saksısı, sulaması ve kullandığım sıvı gübre için(adını hatırlamıyorum ama ziraatçıdan köklerin canlanması için aldım azot yoğunluklu) fikirleriniz nedir nasıl devam etmeliyim?

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar..

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön