View Single Post
Eski 13-02-2017, 22:03   #112
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sky83 Mesajı Göster
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Şişeler 15 cm yüksekliğinde ve orkideler 10 cm civarındalar. Vanda türü olan şişedeki agar biraz dağılmış. Durumlarını takip edip ona göre şişeden çıkarayım.

Ama aklıma takılan Spaghnum yosununu mu, hindistan cevizi lifleri mi ?

Hindistan cevizi lifleri elimde steril olarak var. Nemlendirme cihazım var. Ama aydınlatma için gereksinimleri, ne kadar süre ile aydınlatmam gerektiğini sulama zamanını (gün içerisinde ne zaman) bilmiyorum.

Aydınlatma için led mi, normal lambamı, yoksa Hps lamba mı kullanmam gerekli.

Çok sordum, çünkü heyecanlıyım ve orkide konusunda tecrübesizim.
Hindistan cevizi lifi kullanacaksanız iyice yıkamanız, içerdiği tuzu uzaklaştırmanız gerekiyor (deniz suyu ile preslenip satılır, genelde ve bu nedenle tuz içerir). Lif, içerdiği tuzu hızlı şekilde atmaz. Lifleri bir kaba doldurun, üzerine musluk suyu boca edin. O şekilde 2-3 saat kalsın. Sonra lifleri bir kevgirle ayırın. Suyu dökün, tekrar doldurun lifleri suyun içerisine atın. Bu şekilde 3-4 defa yıkayın.
Spaghnum yosunu kullanacaksanız böyle bir işleme gerek yok. Yosunu ıslatın, köklerin etrafına yerleştirin. Köklerin hava almalarını sağlayacak şekilde yerleştirme yapmanız gerekiyor.
Grolux floresan kullanın. Orkideleriniz melez, muhtemelen iki ya da daha fazla türün melezleri. O nedenle ışıklandırma hakkında bir şey söylemek zor. Ama, orkide ansiklopedisi Jay's Internet Orchid Species Photo Encyclopedia C - Cattleya sitesine baktığınızda, parlak ışık isteği Cattleya ve Vanda orkidelerinin genel özelliği gibi gözüküyor. 12 saatten daha uzun süre ışıklandırmanız, tropikal koşulları karşılar diye düşünüyorum.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön