View Single Post
Eski 11-02-2017, 22:14   #109
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sky83 Mesajı Göster
Eklenti 638649
Eklenti 638648

Arkadaşlar Taylant'a giden bir arkadaşımdan kokulu çiçeklerden bulursan alır mısın ricamın üzerine 2 şişe içerisinde Cattaleya ve Vanda türü yavru orkide almış.

Gelirken özellikle 1 şişedeki yetiştirme jelleri dağılmış ve parçalanmış. Şimdi ne yapmam gerekiyor.

Bu aşamadan sonra nasıl yetiştiriliyor. Saksı nasıl olmalı, Toprak nasıl olmalı, ışık, sulama rejimi nasıl olmalı vb. bir sürü soru var. Yetiştiren arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Sayın SKY83,
Şişelerin büyüklükleri hakkında bir bilgi edinemiyoruz (etrafında referans alınacak bir nesne yok). Ancak, bu durumda sizin koşullarınızda şunu söylemek mümkün, bekleyin ve bitkiler köklenince şişeleri bir beze sarıp kırın (cam sıçramasının ve dolayısıyla yaralanmanın önüne geçmek için). Bitki köklerindeki agarlı besin maddesini ılık suda yıkayın. Soğuk su bitki dokusundaki mezofil hücrelerini öldürür. Köklenmiş bitkileri yıkanmış hindistan cevizi liflerinden oluşan saksı harcı içerisine dikin. Üzerine plastik bir torba geçirin, torba üzerinde 4-5 adet delik bulunsun. Çevre sıcaklığına bağlı olarak 2-7 günde bir memba suyu ile sulayın. Ayda bir defa gübreleme yapın (piyasada satılan orkide besini adındaki gübre çözeltilerinden önerilen ölçüde bitkinize verin). Her gübreleme öncesinde bitki saksısından 1-2 litre memba suyu geçirerek bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırın (aksi taktirde bitkiniz ozmotik stres yüzünden ölür), hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübre çözeltisini saksıya uygulayın....
Kolay gelsin....

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön