View Single Post
Eski 07-02-2017, 15:00   #1321
civanmukti
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: Milas-Ören
Mesajlar: 53
bu konu 2017 için henüz canlanmamış. bu yılın ilk mesajı benden olsun

bu sebze adalarına ciddi kafayı takmış biri olarak bazı girişimlerim olacak. özetle eski boyasız ahşap kapılardan (2,05X85 cm) 6 adet 800 Lt. hacimli adalar yapacağım. Malzemeler bahçede. içine orman toprağı, kendi bahçemden toprak (yıllardır ekilip dikilmeyen bir lojman bahçem var), okaliptus ağaçlarından dökülen kalıntılar, yanmış gübre, leonardit, iz elementler ve gerekirse kükürt koymayı planlıyorum. aklımda oturmayan bazı sorular var:
1- okaliptus ağacından dökülen yaprak, dal ve gövdeden soyulan kısımlar hacim yaratma adına uygun mudur? cocopeat çok pahalıya geliyor ve lojmanımızda çok ciddi ağaç kalıntıları var. toplayıp koymak çok kolay olacak.
2- yanmış gübre miktarını nasıl ayarlamak gerekir? 3te 1 gibi düşünürsek toplamda 2 m3 gibi bir gübre ihtiyacım olacak. burdaki köyden eş dosttan biraz temin edebilirim ama bana verecekleri miktarı bilemiyorum. 1/3 oranını koru derseniz gerekirse para verip alacağım.
3-leonardit miktarı nasıl olacak. sevgili meyvelitepe tarifine göre yanlış yorumlamadıysam ada başına 2 kg. gibi bir şey söz konusu. burda şirketimizin kömür madeni var. istemediğimiz kadar leonardit ve hümik asit (toz halinde) bulabilirim.
4-kemik unu/tozunu bulamıyorum. bunun yerine sirkede çözülmüş yumurta kabuğu işe yarar mı?

bunların dışında ışıklanma ile ilgili tavsiyenize ihtiyacım olacak. eklediğim resim kabaca bahçemin krokisi. adaları nereye konumlandırmak daha mantıklı. güney tarafına mı batı tarafına mı? batı tarafında büyük ihtimal sabah güneşi bir süre binadan dolayı kesilecektir ama güneş yükselince problem yaratmaz.

değerli önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler.

sevgiler.

Eklenen Resimler
 
civanmukti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön