View Single Post
Eski 28-01-2017, 21:16   #105
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Arkadaşlar bir kısım tohumlarda sorun yaşadığım ve tam olarak toparlayamadığım için kargoyu cuma günü gönderebildim. Bugün olmasa bile pazartesi günü ulaşacağını söylediler. Bana gönderilen etiketlerdeki geçerli taleplerin iki tanesi hariç tamamını karşıladım. Gönderemediğim iki tohum ise çilekli ıspanak tohumu. Bizim tohumlar çok dikkat etmeme rağmen muhtemelen çöp zannedilip atıldığını düşünüyorum. Bulabilirsem arkadaşlara posta ile gönderirim.

Kıbrıs ayçekirdeğini de arkadaşıma tekrar rica ederek karda bahçeden alarak gönderdim. Domates tohumlarını iri olanlardan ve daha küçüklerden ayrı ayrı almamız nedeni ile büyük domateslerin çekirdeklerini göndermek istemiştim. Ancak onlar da karışınca her ikisinden de gönderdim. Her iki tohumdan da ayrı yerlere ekerek sonuçlarına bakarsınız. Ben de aynı şekilde ekim yapacağım. Biraz fazla gönderdiğim için isteyen tanıdıklarınıza da verirsiniz.

En problemli olanlardan biri bilya kekikte oldu. Talep fazla bu yıl yetişen tohum az olunca çok sıkıntı oldu. Geçtiğimiz yıldan bir kısım kalan tohumları bulunca onları da ekleyerek talep edenlerin tamamına gönderdim.

Gül biber de ayırmış olduğum tohumluklar sanırım benim ortanca tarafından acı biber düşüncesi ile yok edilmiş. Son anda olan tohumlar ile geçtiğimiz yıl aynı bitkiden elde edilen tohumlar aynı naylon içinde ayrı ayrı gönderim yapıldı. Bu yılın tohumları saksıda ve son tohumlar olduğu için sanırım küçük oldu. Geçtiğimiz yıl olan tohumlar büyük. Tadına baktığımda ise çevrede hiç bir biber olmamasına rağmen acı iken geçtiğimiz yıl olanın acılığı nerede ise hiç yok.

Ben tohumlar biraz fazla yer kapladığı için jelatin naylon içine koyup mümkün olduğunca küçülterek elektrikli ambalaj kapatma makinası ile kapatıp kestirdim. Etiketler içeride tam olarak belli olmadığı için özel yapıştırma etiketi matbaada bastırarak yapıştırdım. Kapatmak için naylonların kenarlarına bant kullandım. Herkesin tohumları birden fazla ise ayrı ayrı paketler içerisinde. Tek olanlar hariç. Onları da harf sırasına göre üç ayrı poşete koydum. Sıraları çıkarırken belki karışabilir. Çok tohumlar da aynı şekilde dört beş paket yapıldı. En azından belirli harfler karışmadan gidebilecek.

Paketler bantlandığı için barkotların okunabilmesi için iki tane olmayan tohum barkodu üzerleri fosforlu kalemle çizilerek 7 sayfalık barkotların bulunduğu etiketler kargo paketine eklendi. Bunlar okutularak paketlerin açılması derdinden kurtulunabilinir. Paketleri açıp yeniden paketlemek biraz zor olacak çünkü.

Bazı arkadaşlarımıza bir kısım ekstra tohum gönderildi. Kendi tohumları içerisinde oldukları için sorun olmaz sanırım.

Rainac arkadaşımızın tohumları da naylon içerisinde benim tohumlar ile birlikte bulunuyor. Yardım teklif etmesine rağmen ben tohumları ayırıp tasnifinde sıkıntı olduğu için kendim hazırlamak durumunda kaldım. Boş zamanlar dışında sadece iki gün bir-iki saatlik uyku ile güne başladık. 212 talep karşılandı. İki talep karşılanamadı.

Umarım tüm arkadaşlarımız istedikleri gibi ürün alırlar.

Muda Çevrimdışı   Başa Dön