View Single Post
Eski 25-01-2017, 23:00   #102
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sergunbasturk Mesajı Göster
beyler, kaliteli ceviz yetiştirirseniz dünya pazarına çıkarsınız görüşlerimiz var fakat şöyle bi durum var, kaliteli ceviz oturup izleyerek yetişmiyor.kaliteli gübre atmak lazım bu gübreler ithal geliyor yurtdışındakiler 50 tl ye alıyosa ben 150 ye alıyorum.orda mazot ne kadar burda ne kadar global düşünün diyenler vardı, fakat globale girdiğimde daha da endişeleniyorum çünkü girdiler çok fazla.Yurtdışındaki çiftçilerden daha çok çalışıp ekipman eksikliği sorununu işçi gücüyle çözdün dger maliyetler nasıl giderilcek, satılan ceviz fidanlarından çıkarın on sene sonra olcak fiyatı yuzde 50 si beceremiycek diyelim geri kalan 50 den hesaplayalım, biz ceviz dikerken yurtdışında da yeni kurulacak ceviz bahçelerini de göz önünde bulunduralım derim.ben şuan ki fiyat hafif artıcak üç sene daha snra fiyat düşer düşüncesindeyim.bunlar benim öngörüm.saygılar. Herkes emeğinin karşilığını alması dileğiyle..
Bizim tarım politikamız, çalışanın sırtından geçinmek üzerine kurulu. Antalya'da domates 1 lira, istanbulda 8 lira. Savunma ise çok mantıklı "Efendim mazot pahalı kamyonların girdisi çok". Bunu diyen kabzımala aklıma gelen pek çok şeyi sıraladım, burada değinmeye gerek yok. Sanki o domates yetiştirilirken mazot harcanmıyor. Ya harcanan emek? geceler boyu dondan korumak için başında nöbet tutan insanlar?

Başbakan açıklama yapıyor; mazotun yarısı sizden, yarısı bizden. Nerede hani mazotun yarı parası? 2017'e yetişmemiş, 2018 e kısmet artık. Bir eliyle verir gibi yapıyor, diğer eliyle kopartıyor. Hani toprak analiz desteği diye komik bir destek vardı. Onu bile zart diye kaldırdılar. Toprak analizi yapan laboratuvar gelip bahçeden örnek alacakmış, o zaman destekleme vereceklermiş. Aslı var mı? bilen yok. Ziraat odasının haberi yok. İlçe tarımda bunu duyan yok. İşin komiği analiz yapan bölümü kapatmışlar.

Hal yasası diye bir garabet çıkartmışlar. Çiftçi kendi ürününü satamıyor, illa hale giriş yapmak zorundasın. Sonra ürünler pahalı, üretici daha ucuz üretmeli diyerek küfürü günahlıktan çıkartıyorlar. Bırak üretici malını kendi satsın, o zaman bakalım ürünler nasıl ucuzlayacak. Konuyu dağıttım kusura bakmayın ama cevizde de durum farklı olmayacak. Toptancılar parsayı kaldıracaklar. bir kanun çıkarırlar cevizleri belli merkezler haricinde satamazsınız diye, işte o zaman yandı gülüm keten helva. bu iktidarın bütün icraatleri zengin daha zengin, fakiri ise köleye çevirmekten ibaret. Pırlanta da vergi sıfır, yat mazotu 1.80, çiftçinin mazotundan %65 vergi. Adaletiniz batsın.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön