View Single Post
Eski 25-01-2017, 13:52   #6
Baobab
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
ben de bizzat görmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Kışın arazi fiyatları biraz daha makul olurmuş; bir de, geçen ay artan döviz kurları, yurt içi fiyat seviyelerindeki etkisini tam manasıyla mart nisan gibi gösterecek. O yüzden de bir iki hafta içinde izin alıp, internetten uygun gibi gözüken yerlere bizzat bakayım diyorum.

Bu arada gördüğüm kadarıyla, Marmaris'le Fethiye arasında kalan sahil şeridinde (Dalyan, Sarıgerme, Göcek, Yanıklar, vs) ve arkasındaki köy/mahallelerde imarlı, 2-3 dönüm yerler de uygun fiyatlı gözüküyor. Denize de çok uzak değiller gibi. Belki o taraflara da uzanıp bakmak mümkün olabilir.

Selçuk civarlarına gitmiştim; Şirince, vs. Çok güzel yerler, ama konut imarlı yerlerden 2-3 dönüm olanlarına pek rastlamadım. Genelde emlakçılar yemin billah "valla ev yaparsın, ne olacak" vs diyorlar ama sonradan tarım İl/İlçe müdürlükleri imar izni vermezler diye endişeliyim. (bu konuda da doğru bilgi sahibi arkadaşlar olur da görüşlerini paylaşırlarsa memnun olurum).

Bergama taraflarına da biraz baktım. Kaz dağları fazla yokuş geldi, Cunda vs de fazla turistik. İç kısımdaki köylere bakamadım açıkçası. Kışın sıcaklık farkı İzmir'in güneyine göre fazla olur mu bilemiyorum. genelde sıcak mevsim daha kısa diye biliyorum.

Neticede, dediğiniz gibi, bizzat görüp beğenmek gerekecek.

Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön