View Single Post
Eski 16-01-2017, 06:41   #35
Erenler
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-12-2016
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guernica Mesajı Göster
Sayın Erenler, arazi seçiminiz ve sonrasındaki çalışmalarınız için tebrik ederim. Babam Kemalpaşa doğumludur, o yöreyi iyi biliyorum. Bu sebeple de arazi seçiminizin ne kadar isabetli olduğunu değerlendirebiliyorum.

Sizinle benzer zamanlarda biz de eşimle birlikte arazi arayışındaydık. Biz de sizin gibi önce deniz kıyısı yörelere sonrasında Kemalpaşa ve Bayırdır bölgesine odaklandık. 2-3 yıl arazi konusunu sürekli düşünür, farklı bölgelerde arazilere bakınırken beklentilerimizin değiştiğini gördük ve bu değişime uygun olarak Ödemiş Bozdağ bölgesinde karar kıldık.

Sizin süreç ve paylaşımlarınızı ilgiyle izleyeceğim çünkü biz de aynı süreçlerden geçeceğiz. Sizin kadar büyük bir araziye sahip olmasak da biz de bahçemize ev, kümes vb. yapılar oluşturmayı düşünüyoruz. Naçizane bir öneride bulunmak isterim; planlamanızı oluştururken permakültür esaslarını da dikkate almanız size önemli katkılar sağlayabilir. Örneğin arazinizin üst kısmına yapacağınız su deposunu yağmur sularını toplayacak şekilde düzenlemeyle oluşturabilirsiniz. Böylelikle daha az yer altı suyu kullanıp daha az elektrik sarfedebilirsiniz.

Kemalpaşa'nın prefabrik ve konteyner ev konusunda çok sayıda üreticiye ev sahipliği yapması size hem maliyet hem de istediklerinizi uygulatma açısından size fayda sağlayacaktır.

Projenizde kolaylıklar diliyorum, umarım hayalinizden daha yeşil bir dünyaya adım atarsınız.
Sayın Guernica;

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.

Permakültür konusundaki önerilerinizi dikkate alacağım. Permakültür bana hep doğanın gizli şifreleriymiş gibi geldi. Araştırmalarım devam ediyor.


Saygılar.

Erenler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön