Çok güzel özetlemişler.
Bir ayrıntıyı özellikle vurgulamak istiyorum. Kestane ve bal kabağı terimleri, Türkiye'ye özgü terimler. Dikkatimi çeken bir konu, eğer bir yöreye ait çok eski bir kışlık kabak tohumu varsa, o kabağın tanımlanma şekli çekirdek tipiyle (yani kabağın türüyle) tutarlı oluyor.
Atalık tohumları bizlere bırakanların, kabuk kalınlığına bakarak kestane ya da bal kabağı tanımı yaptıkları anlaşılıyor.
Etkinlikten daha önce kışlık kabak tohumu edinenler, ellerindeki tohumları onlara tohum dağıtanların tanımlarıyla karşılaştırabilirler. Hikayesi ve geçmişi bilinir şekilde dağıtılanların çekirdek yapısı, tohumu dağıtanın yaptığı kestane veya bal kabağı tanımına uyuyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan
|