View Single Post
Eski 09-01-2017, 12:55   #1
Africa
Yeni Üye
 
Africa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-11-2016
Şehir: Africa
Mesajlar: 8
Africa / Bahçe

Öncelikle Herkese Merhabalar,

Şimdi Türkiye'den getirttiğim domates ( pembe, çanakkale, cheri, invictus ) çilek, hıyar, fasulye, biber ( kıl, dolma biber, sivri acı ) tohumlarını kısmet olursa çimlemek üzere çalışmaya başladım.
Konumumuz Afrika.
Afrika'nın toprağı oldukça enteresan, rengi mübalağasız kıpkırmızı (demir fazlalığından olsa gerek) ve bereketli görünmekle birlikte çeşitli sebeplerle ki bunlar ülkede pazara ulaşacak yol olmaması, uygun saklama koşullarının sağlanacak olmaması ( elektrik, buzdolabı, market rafları vs olmaması ) gibi nedenlerle tarım-kakao, palmiye yağı, muz, tropik tüm meyveler- dışında yok gibi. Koca ülkede sadece salçalık sırık domatesin haricinde domates yok hatta tam kırmızısını bulmak neredeyse imkansız. Muhtemelen raf ömrünü düşünerek erken toplanıyor.

Uzatmayayım. Burası ekvatoral kuşakta ve neredeyse 7 ay yaz yaşanan ve kalan mevsimde ise yağmur sezonu olarak geçen bir coğrafya. Aralık ayı için gece beklenen en düşük sıcaklık 18 C.

Bense küçük bir alan ve saksılarda özlediğimiz lezzetleri elde etmeyi deneyeceğim.

Ne derece başarılı olacağım konusunda bir fikrim yok. Toprak analizi, solucan veya kanatlı gübresi bulmak hayal. Zararlılar ve tipleri hakkında ya da mücadelesi konusunda da bir fikrim yok : ) Ancak ya bismillah deyip yarın elime ulaşacak tohumları çimlendirme işlemine başlayarak sonuçları paylaşacağım.
Direk toprak olarak şimdilik evimizin arkasındaki minik alanı kullanacağım ve saksı çuval gibi materyallere ekim yapacağım. Direk ekim yapabileceğim alandan en son 3 adet cobra ve 2 adet yeşil mamba çıkınca şimdilik böylesinin daha iyi olacağını düşündüm : )

Gelişmeleri buradan sizlerle paylaşmaya gayret edeceğim. Değişik bir tecrübe olacak. Ve her türlü görüş ve öneriye ihtiyacım olacak.

Herkese selamlar, sevgiler.

Eklenen Resimler
 
Africa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön