View Single Post
Eski 27-12-2016, 18:52   #184
Amanita
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
ilk mantarin boyutunun HICBIR onemi ve etkisi yok. bakteriyel bir urun oldugundan yaparken o mantarin 10da, 20de birini bile atsaniz fermentasyon meydana gelecektir.

ayrica kombuchanin medikal olarak kanitlanmis HICBIR faydasi da yok. tamamen sehir efsanesi ve pazarlama bir icecek. asagiya bir review article linki birakiyorum, burada yazdigi gibi kombuchanin bazi durumlarda sagliga zarari olabiliyor, ancak sagliga faydali oldugu hicbir durum yok.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12808367

Alıntı:
RESULTS:
No clinical studies were found relating to the efficacy of this remedy. Several case reports and case series raise doubts about the safety of kombucha. They include suspected liver damage, metabolic acidosis and cutaneous anthrax infections. One fatality is on record.
CONCLUSIONS:
On the basis of these data it was concluded that the largely undetermined benefits do not outweigh the documented risks of kombucha. It can therefore not be recommended for therapeutic use.
kefir, yogurt, tursu yapin ve tuketin, bunlarin sagliga kesinlikle zararli olmadigi biliniyor, ve faydalari da gosterilebiliyor. kombucha tadi hosunuza gidiyorsa icilebilir, ancak kesinlikle faydali oldugu icin icilecek bir sey degil.

bir gida muhendisi

eklenti:

eger su bazli bir probiyotik ariyorsaniz, hicbir zarari gosterilmemis olan su kefirini tavsiye ederim. lezzet olarak kombuchaya benzer, ancak icerdigi probiyotik mikrop cesitliligi kombuchadan kat kat fazladir. asagidaki makalede oldukca iyi antioksidan etkisi oldugu da gosterilmis.

http://search.proquest.com/openview/...gsite=gscholar

turkiyede su kefiri mayasi satiliyor, ben ufak bir google aramasiyla satan farkli yerler bulabildim.

su kefiri taneleri, sut kefirine kiyasla cok daha cabuk uruyor. eger alacak olursaniz agaclar.net ailesi ve cevrenizdeki dostlarinizla paylasmayi unutmayin.


Düzenleyen Amanita : 27-12-2016 saat 19:10 Neden: eklenti
Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön