Konu: Muda
View Single Post
Eski 27-12-2016, 11:00   #17
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Gül Biber

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Gül Biberi
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Afyonkarahisar
Tohumun kökeni: bahcedenn
Tohumun geldiği yer: Kırklareli köylerinden
Kullanılan gübreler:
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2015-2016 yılları 2015 yılında dikmiş olduğum biberlerden saksı içerisinde kışı geçirip 2016 yılında hasat ettim.
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkisi 80-100 cm arası boylanan ister bahçede ister balkonda derince bir saksıda kolay yetiştirebileceğiniz kuvvetli gelişen verimli bir çeşittir.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Bitki üzerinde genelde 2 şerli salkımlar halinde bulunurlar. Görüntü itibarı ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir. Bitkinin meyvesi yeşilden ilk önce turuncuya sonra kırmızıya döner. Çıtır çıtır taze olarak tüketebileceğiniz gibi çok güzel turşu olarak ta değerlendirebilirsiniz. Bu biberin en önemli özelliği ise etinin tatlı çekirdeklerinin acı olmasıdır. Acılığı ise orta şeker ve lezzetlidir.

Yukarıdaki bilgiler sn. bahçedenn'den alıntıdır. 2014 paylaşımında almış olduğum biber tohumlarını 2016 yılında saksı içerisinde hasat ettim. Üzerinde yaprak kalmasa da tek kök halen yaşıyor. Muhtemel olarak balkonda olduğu için çevrede biber bulunmadığından (en azından ben görmedim ) izalasyonu tam olduğunu düşünüyorum. Tek kök olduğu için almış olduğum tohum miktarı ile paylaşım sınırlıdır.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön