View Single Post
Eski 26-12-2016, 13:57   #1048
ateşkaptan
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beşiktaşlı Mesajı Göster
sayın ateşkaptan elinize emğinize sağlık
bu üsteki tomto gübresi bizde maalesef mevcut deyil
100 litre suya
gübretaşın
20.20.20
10.5.40
10.30.10
gibi kendi gübrelerimizi ilave edip olmayanları magnezyum veya kalsiyum gibi ilave etsek bir heaplama yapabilirmiyiz..anladığım kadarı ile sizden ve kudret beyden başka bukadar açık kimse anlatamıyor ..yinede teşekkür ederim


sn ateşkaptan nitrat azotu ile amanyum azotu farki nedir bilginiz varmı

Amacımız; topraksız tarımın detaylarını öğrenerek kendi gübremizi hazırlamak olduğuna göre, Piyasada en ucuza nereden gübre temin edebilirsek, onu kullanmak ve buna yönelmek en doğru yol olması gerekir. Bunca uğraşının nedeni de, hazır satılan gübreye ihtiyaç duymamak içindir.

Bu amaçla; sayın Leventali ve kızıltan arkadaşlarımızın gayreti ile, toptan gübre satın alınarak, talep edenlere, uygun ve ucuz olarak paketler halinde, dağıtımını yaptılar. Başarılı da oldular. Zaman ve uğraşı istemesi nedeniyle devam edilemedi.

Ayrıca; bahsi geçen bu gübrelere göre hesap yapabilmek için, ne yetiştirecek ise o bitkiye göre formül hesabı yapmak gerekir ki, birden çok alternatifli gübreler için birden çok formül kombinasyonu yapmak yerine, o bitki için denenmiş formüllere göre gübremizi hazırlamak en doğrusudur.

AmonyumNitrat gübresi hem amonyum hem de nitrat formundadır. Formülü NH4 dür. Genel de, Azot ihtiyacını Nitrat (NH3) formunda formüle ederiz. Ancak Amonyumlu gübreleri de çok aşırı olmamak kaydıyla kullanılması bitkiler için yararlıdır.

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön