Sayın Birnefestoprak; konu açılmışken yazmak istedim erken dönem serada salatalıkların içine oturak nazende fasulye ektim... Daha önceki yıllarda da bu fasulyeyi ekmiştim ancak bu kadar lezzetli olduğunu görmemiştim..
Bu yıl tek fark seradaki salatalık ve fasulyeyi hodan (Kaldirik) bitkisinden elde ettiğim irfan çayı ile sulama yaptım... Salatalıklarda bu tat lezzet oranını yakalamadım ancak fasulyedeki o tat halen ailem ve fasulye satışı yaptığım ailelerin dilinde.
Sonrasında pero fasulye (Barbunya yeşil ve kurusu tüketiliyor) aynı besinli suyu uyguladım aynı lezzeti o fasulyelerde de yakaladım.
Hatırladığım kadarıyla bu lezzet konusuna Sayın Meyvelitepe'de değinmişti...
Eğer imkanınız varsa hodan bitkisi ile elde edilen su ile sulama yapmanız ve fasulyenin tadına bakmanız..
Pero fasulyesi ayrıca ticari bir fasulye ama diğer ticari fasulyelerden daha farklı ve güzel....
|