View Single Post
Eski 22-12-2016, 17:29   #123
aslama1994
/
 
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Şöyle demiştim: 2016-2017 dönemi Tohum Paylaşımı Genel Yazışmalar

Maalesef Türkiye'nin böyle listeler yapacak, o mesaiyi harcamaya gönüllü kurumları yok ama listeyi yapanların arasında olsaydım, Çiftehan'ı ilk 10 için teklif ederdim. Benim ilk 10'uma girer, bence başkalarının ilk 10'una da girer.

Böyle listeler hazırlanırken, kullanım alanları da düşünülmeli. Örneğin Hanımteni çok iyi turşuluk mahsul verir. Sarıkız, hem erkenci hem kılçıksız hem de çok lezzetli bir yeşil fasulye. Sazova çok iyi bir filet fasulye. Maraş'ın Turtul fasulyesi çok iyi. Kızılcahamam'ın kuru fasulyesiyle Erzurum'un İspir'i ve acaraları, bunun dışında yine kuru fasulyelik olarak Dermason çok önemli çeşitler.
Sarıkızın lezzeti muhteşem.Bir kızartmasını yedim.Yok böyle bir lezzet dedim.İki tabak yedim.

Sarıkızın lezzeti muhteşem.Bir kızartmasını yedim.Yok böyle bir lezzet dedim.İki tabak yedim.

Bir tanede geç döken bir fasulye var.O da muhteşem. Karadeniz kökenli.Ama tohum alamadım.Ben Ereğli'ye geldim. Annem de pek önemsememiş geç döktüğü için. Şuan o fasulyenin tohumundan bul diyor.

Birde boz fasulye deriz.Onu çok severdim.Çocukken bir onu birde kırmızı barbunyanın yeşili yenenin lezzetini unutamam.

aslama1994 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön