View Single Post
Eski 20-12-2016, 14:56   #177
pomodoro
Ağaç Dostu
 
pomodoro's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 205
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dostca Mesajı Göster
Merhaba, bence bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kombu çayı mayalamasında elma sirkesi veya normal sirkede mayalanması için konulabiliyor.(Elinizde kombu çayı yoksa veya yetersizse) Çayın mayalanmasını da içine konulan şeker ve çay içerisindeki mikro elementler vitaminler ile sağlıyor. Üzüm suyunda da hem şeker hemde mikro elementler mevcut onu mayalamış oluyorsunuz. Ben kombu çayı yaparken bazılarının içerisine şeker ile birlikte keçiboynuzu pekmezinden de koyuyorum.. Kombu çayını ticari olarak üretip satan bir sitede değişik meyva sularından yapılmış kombu çaylarını da görmüştüm.Ama bunlar çay karışımlarıyla mı yapılmış bilemiyorum..
Merhaba, kombu çayı yerine normal sirke de kullanılabilir demişsiniz. Gene de mantara ihtiyaç var herhalde diye düşünüyorum. Yoksa sıfırdan, mantarsız kombu çayı yapılabiliyor mu?

pomodoro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön